Tko smo

Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od 1997. godine kada je pojam PR-a bio još daleka, nepoznata strana riječ. Iskustvo stečeno na prvim borbenim linijama svakodnevno stavljamo na raspolaganje upravljačkim timovima tvrtki i organizacija, nudeći konkretna rješenja za sve poslovne izazove. Predvodnici smo u inovativnosti, ekspertizi i odlučnosti, a svojim djelovanjem unapređujemo kulturu uspješne komunikacije postavljajući visoke stručne standarde. Specijalizirani smo za strateški komunikacijski menadžment, a naš potpis stoji ispod niza uspješnih projekata u Hrvatskoj i zemljama regije.

Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Neobičnog imena i neodoljiva.

 

Naš tim stručnjaka

 • Manjgura_Tim_Kresimir_Macan_2

  Krešimir Macan

  generalni direktor

  Ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije te osnivač Manjgure. Krešo u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno u preko dvadeset godina bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i regiji, ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

  Priznat je i kao međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područje političkih komunikacija, odnosa s medijima i krizno komuniciranje. Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Sudjelovao je kao autor i član tima u brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade RH (poput akcija Trajni nalog, Dajmo da čuju, Otvaranje autocesta).

  Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radio televizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koja je u tom periodu zabilježila značajan razvoj poslovanja.

  Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC).

 • Manjgura_Tim_Katarina_Leko_2

  Katarina Leko

  izvršna direktorica

  Zajedno s Krešom postavlja i provodi strateški plan poslovanja agencije, razvija nove usluge i odgovorna je za strateško postavljanje projekata agencije i njihovu implementaciju. Vodi timove koji upravljaju komunikacijom velikih i srednjih klijenata iz sektora prehrambene i farmaceutske industrije, turizma, energetike i javne uprave. Osmišljava komunikacijske strategije i kampanje, a osobito se dobro snalazi u područjima krizne komunikacije te velikih investicijskih projekata, zbog kojih je i došla raditi upravo u Manjguru.

  Iskustvo stečeno u 13-godišnjoj karijeri kao i ljubav prema pisanoj riječi nesebično prenosi na mlađe suradnike, kojima je vrijedan mentor u svim izazovima. Kao zaljubljenica u društvene mreže još od vremena kada Facebook nije ni postojao, s posebnim žarom radi na projektima koji zahtijevaju  kratku, jasnu i udarnu komunikaciju. Nimalo čudno, ako uzmemo u obzir da je karijeru započela u medijskim redakcijama tijekom studija novinarstva.

  Agencijsko je iskustvo po prelasku u odnose s javnošću stjecala u tvrtki Spona komunikacije, gdje je kao savjetnica vodila klijente iz područja zdravstva i farmacije, zaštite okoliša i građevinskog sektora, specijaliziravši se, među ostalim, i za projekte iz područja društveno odgovornog poslovanja.

  Odabrani članci
  Katarina Leko
 • Manjgura_Tim_Gordan_Turkovic_3

  Gordan Turković

  savjetnik

  Zahvaljujući iskustvu iz regionalnih i domaćih izbornih kampanja, Gordana znaju „od Vardara pa do Triglava“ po njegovoj umješnosti da političke poruke uspješno prenese u osvojene glasove. Zbog svoje metodičnosti, posvećenosti poslu i izrazito dobre organizacije služi kao uzor mlađim kolegama u uredu. Kad to spojite s njegovim iskustvom, diplomom iz politologije i pozadinom u radu u međunarodnim organizacijama, dobijete savjetnika u izbornoj kampanji koji zaista zna o čemu priča. Zadužen je za razvoj strategija kampanja, ali i njihovu operativnu provedbu i koordinaciju. Kad nije na terenu s nekim od kandidata, svojim savjetima pomaže klijente iz različitih sektora da lakše prebrode svakodnevne komunikacijske izazove i krize te promoviraju uspješne projekte.

  Prije dolaska u Manjguru krajem 2011. godine stažirao je u Uredu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u Zagrebu u odjelima za povratak i reintegraciju i odnosa s javnošću te radio kao novinar za MediaScan. Završio je i poslijediplomski specijalistički studij Regionalne komparativne studije Srednje i Jugoistočne Europe na svom matičnom Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

  Odabrani članci
  Gordan Turković
 • Manjgura_tim_Katja_Vretenar_2

  Katja Vretenar

  mlađa savjetnica

  Katja je u Manjguru došla kao student na praksu te je u međuvremenu izrasla u mlađu savjetnicu koja savjetuje klijente iz korporativnog sektora, osobito farmaceutske i prehrambene industrije. Kako joj se interesi šire na više polja, često se zna uhvatiti u koštac i s komunikacijskim izazovima jedinica lokalne samouprave, dok u isto vrijeme prati sve online trendove i vodi oglašavanje na društvenim mrežama za većinu svojih klijenata.

  Puna je ideja za koje je veseli gledati kako se pretvaraju u velike kampanje, svoju kreativnost ispoljava tekstom, ali i fotografijom kojom se i bavi u slobodno vrijeme. Znatiželjna kakva jest, uvijek zna postaviti prava pitanja i dati svoj analitički doprinos u razvoju uspješnih komunikacijskih strategija.  Zadužena je i za kreiranje materijala za medije, praćenje i analizu medija te asistenciju u organizaciji događaja za brojne klijente. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu pa joj izrada tekstualnih dokumenata predstavlja odmor od multitaskinga oko ostalih zaduženja.

 • Manjgura_Tim_Andreja_Merkas_2

  Andreja Merkaš

  voditeljica ureda

  U Manjguri volimo reći da je mjesto voditeljice ureda uvijek rezervirano za srce i dušu tima, osobu koja je zadužena da sve u uredu teče glatko i po planu. Naša Andreja ne samo da ima odgovore na sva pitanja administrativne i druge prirode, već često djeluje i kao smirujući faktor u dinamičnom agencijskom okruženju.

  Ova vedra i komunikativna dama prvo je lice koje ćete vidjeti pri ulasku u naš ured i uvijek će vam dati preciznu informaciju te vas uputiti na pravog savjetnika koji će odgovoriti na sve vaše potrebe. Dobrom organizacijom izbjegava se nepotrebna nervoza, a to Andreja itekako zna, jer u vođenju ureda različitih organizacija ima deset godina iskustva. Zato je suverena i opuštena u svakodnevnom kontaktu s domaćim i stranim poslovnim partnerima i klijentima. I to nije sve, naša voditeljica ureda iz prve ruke zna kako je to voditi velike klijente jer je pomagala account managerima u izradi budžeta za njihove projekte i sudjelovala u organizaciji zahtjevnih događaja.

 • Manjgura_Tim_Andrej_Stimec_2

  Andrej Štimec

  web developer i traffic manager

  S više od dvadeset godina iskustva u informatičkim poslovima, Andrej u Manjguri programira, postavlja i održava web stranice klijenata i tvrtke te provodi brojne internetske i projekte na društvenim mrežama. Zna mnogo o svemu, od servera i konfiguracije mreža, pa do rada u programima poput Adobe Photoshopa, CorelDrawa. Moramo istaknuti i njegov posebni istraživački interes:  broadband u sociološkom smislu i njegov utjecaj na društvo, s posebnim osvrtom na utjecaj marketinga, ali i liberalizaciju u svijetu.

  Prije Manjgure radio je u Optimi telekomu kao ekspert za razvoj proizvoda i podrška prodaji u izradi tehničkih rješenja za velike poslovne korisnike i natječaje, bio je menadžer u RedTelecomu i vlasnik tvrtke Taurus za dizajn i izradu reklama, a od 1995. do 1999. oplovio je cijeli Mediteran kao skiper i instruktor jedrenja.

 • Upitnik

  I ti možeš postati članom Manjgurinog tima

  Pitaš se kako? Jednostavno. Napiši nam zašto misliš da bi se baš ti snašao u našoj agenciji i dinamičnoj svakodnevnici koju sa sobom nose odnosi s javnošću. Praksa u Manjguri je samo početak, a dobro iskorištena prilika može se pretvoriti u stalni posao. Naravno, ako možeš pratiti naš tempo. Sve prijave zajedno s motivacijskim pismom i životopisom pošalji na posao@manjgura.hr i možda upravo ti postaneš nova manjgura ili manjak.