Čuvarkuća.hr – začetnik nove generacije portala

Da su kvaliteta, ideje, kreativnost i rezultati danas najtraženija roba, uvjereni su kreatori nove generacije portala Čuvarkuća.hr, javno predstavljenog hrvatskom tržištu. Svojom idejom odgovornog, pozitivnog i informiranog pristupa roditeljstvu, Čuvarkuća.hr kao tvrtka i kao portal okuplja stručnjake, tvrtke, udruge, i ostale važne institucije i pojedince, svakodnevno pružajući korisnicima informacije važne za siguran i zdrav razvoj djece. Točnije, svaki od navedenih partnera ovog „inovativnog komunikacijskog tržišta”, u obliku on-line vodiča informira roditelje o novim programima, proizvodima, praksama koje se temelje na znanstveno i iskustveno provjerenim činjenicama.

lnovativna vrijednost novog medija, nastala je suradnjom komunikacijskih stručnjaka i uz programsku podršku tvrtke Web.burza koja je osigurala platformu. Čuvarkuća.hr namijenjena je poglavito roditeljima, no iznimno je važna poslovnoj javnosti jer tvrtke po prvi puta imaju mogućnost izravnog povezivanja sa ciljanim korisnicima kroz njima važne vrijednosti.

„Čuvarkuća je pozitivan odgovor na komunikacijsko stanje u Hrvatskoj i to od same ideje, dizajna, inovativnosti, kreativnosti, pozitivnosti, entuzijazma do vrhunske tehnologije. Tim čine ozbiljni poslovni ljudi koji su svoju stručnost usmjerili upravo u razvoj onoga u što vjeruju — učinkovite ideje koje zaslužuju pažnju i povjerenje javnosti jer im donose nove vrijednosti!”, istaknula je Nina Išek Međugorac, idejna začetnica portala.

Funkcionalnost portala temelji se u personaliziranoj, dvosmjernoj komunikaciji s korisnicima. Porukom „Provjereno ljubavlju i iskustvom” Čuvarkuća.hr poziva roditelje, buduće roditelje, bake, djedove, ujne i tete da se registriraju jer im daruje osobni vodič kroz roditeljstvo, korisničku stranicu koja ih svakodnevno vodi s informacijama i projektima iz područja zdravlja, prehrane, slobodnog vremena, prava, financija, lifestylea, njege i drugog kroz sve važne razvojne faze, od trudnoće do škole. Svaki registrirani korisnik ima i vlastiti kalendar s važnim datumima i podsjetnicima, kao što su to kod trudnica obvezni liječnički pregledi ili kod djece obvezna cijepljenja. Čuvarkuća je također sigurno mjesto gdje će bliža rodbina i prijatelji dobiti odgovor što kupiti mališanu ili kako razveseliti roditelje i kvalitetno sudjelovati u podizanju njihovog djeteta.

Preporuke su model koji omogućava da na kratak, sažet i izravan način predstavimo sadržaj za korisnike. Također, sastavni dio preporuka su ocjene. Prema kriterijima kao što je sigurnost, razvoj, dostupnost, higijena i slično uredništvo i stručnjaci zajednički ocjenjuju preporuku kako bi korisnici imali transparentan i jasan model ocjenjivanja. Točnije — svaki korisnik može vidjeti i ocjenu, all i razlog u pozadini te ocjene, što pomaže u odlučivanju. Informacije koje se nalaze na portalu predstavljene su u suradnji s brojnim stručnjacima i partnerima koje je uredništvo pozvalo na suradnju i koji su se spremno odazvali, prepoznavši vrijednost projekta.

Ovu godinu Čuvarkuća posvetila je promicanju nenasilne komunikacije. U suradnji s partnerima, žele osvijestiti javnost o sve većoj „nasilnoj komunikaciji” koja počinje već u prvim danima djetetovog života te kroz vlastiti sadržaj predstaviti programe koji mogu biti koristan alat roditeljima da u vlastitom domu počnu stvarati kvalitetnu podlogu za nenasilno društvo.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3