Gafovi političara

Ponukani nedavnim gostovanjem britanskom premijera Davida Camerona u showu poznatog američkog voditelja Davida Lettermana  kada se premijer nemalo osramotio ne znajući s latinskog na engleski prevesti “Magna Carta”, prisjetili smo se i nekih drugih sličnih situacija. Svjestan toga kako nije pokazao zavidno znanje, Cameron se našalio na svoj račun pa je voditelju priznao da je u emisiji loše prošao i tu završio svoju karijeru. Iako je pokazao par rupa u znanju, publika je premijera nagradila velikim pljeskom.


Ovaj nas je video podsjetio na jednu situaciju iz hrvatske ne tako daleke povijesti. Sjećate li se možda “bisera” naših predsjedničkih kandidata kada su izjavama za nacionalnu televiziju nisu znali (neki od njih) neke ključne stvari vezane kako za hrvatsku ali tako i za svjetsku povijest i trenutačnu političku scenu. Pogledajte video i prisjetite se 1918., godine početka prvog svjetskog rata, pardon 1911 🙂

Isto tako jedan u nizu gafova je i onaj francuskog predsjednika Francoisa Hollandea koji je na pitanje zlatne atletičarke, paraolimpijke, Assie El Hannouni kako mu se svidjela utrka odgovorio: “Bili smo oduševljeni. Čak smo vam i mahali s tribina, no čini se da niste primijetili”. Sve to ne bi bilo problematično da sprinterica nije slijepa.

Ovakvi politički gafovi pokazuju da su i političari “obični” ljudi koji nisu baš uvijek pripremljeni i dorasli situaciji u kojoj se nalaze. Iako u samom trenutku stvore negativnu sliku o političaru javnost zapravo pozdravlja ovakve situacije jer je to najčešće jedina stvar kojoj se u politici mogu nasmijati.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3