Golf u Hrvatskoj – kontinentalna ponuda – Spa&Golf Resort Sveti Martin

U domaćoj golf ponudi, kako pravi znalci golfa kažu, od 3+1 prava golf igrališta u Hrvatskoj, dva se nalaze u kontinentalnom dijelu. To su Golf & Country Club Zagreb s 18 + 9 polja i golf igralište ¨Dolina kardinala“ u Krašiću s 18 polja, što uključuje obiteljsko igralište za kratku igru s 9 polja i prostrano vježbalište. No, ukoliko uz igru želite okus soli i blagog morskog povjetarca u zraku, zaigrat ćete golf na 18 polja Kempinski Golf Adriatic igrališta ili na onom na Brijunima s 18 polja koji umjesto trave na greenovima ima pijesak i zbog toga ga pravi golf igrači svrstavaju u onu „kategoriju“ +1.

Osim upravo navedenih golf igrališta, u Hrvatskoj ima i desetak vježbališta podjednako raspoređenih u kontinentalnom i obalnom području. No, samo jedno ima grijane greenove koji omogućavaju igru tijekom cijele zime i time spada u jedinstvenu grupu od 5 igrališta u Europi koji imaju takvu ponudu. To je vježbalište u sklopu Spa&Golf Resort Sveti Martin, koje je udaljeno od Zagreba 90-tak kilometara, te smješteno u sjeverozapadnom dijelu Međimurske županije. Kako najbrže doći do tamo pogledajte na “putokazu” Svetog Martina.

Ukoliko ste početnik, ovo je idealno mjesto za vaše prvo ispucavanje…. Iako koncipiran prvenstveno za početnike i za školu golfa, teren je prilično izazovan tako da i dugogodišnji igrači s posebnim adrenalinom zaigraju u Sv. Martinu.

Grijani greenovi i grijanje pod nadstrešnicom omogućuju igranje golfa svih 12 mjeseci u godini. Što znači… iako oko vas može biti snježna idila, snijega na umjetnoj travi grijanih greenova, neće biti. I vaša obojana loptica (kako se ne bi izgubila u snijegu) poletjet će čak i nešto brže, nego što bi poletjela s prirodnog greena. U igri golfa može vas spriječiti jedino mrzlih deset stupnjeva ispod ništice ili dubina snijega od 1m. Ali čak i tada, možete zaigrati „indoor golf“ i to na čak 36 svjetska terena uz pomoć najmodernijeg računalnog simulatora smještenog u golf kući. Ispred vas platno veličine 3,5x 3m s prikazom zelenih golf terena, ispucavate lopticu prema platnu, senzori smješteni ispred platna „love“ vašu lopticu i vode vas prema novom polju…. što znači da u trenu, uz još malo mašte, možete zaigrati na jednom od najizazovnijih terena u portugalskoj regiji Algarve ili u turskoj Antaliji.

Dok je u većem dijelu Europe sezona igranja golfa prilično kratka (7-8 mjeseci), filozofija  Golf resorta Sveti Martin je mogućnost igranja golfa tijekom cijele godine. Ni snijeg, ni hladnoća, pa čak ni mrak ne mogu vas spriječiti da zaigrate golf u bilo koje doba dana ili godine jer rasvjeta cijelog vježbališta uz još 4 polja, omogućuje i noćnu igru te na taj način dodatnu iskorištenost golf sadržaja.

Osim golfa, Spa & Golf Resort Sveti Martin nudi široku lepezu relaksacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja, poput masaža,sauna, bazena, teretane, biciklističkih staza, izleta, plesnih natjecanja i disco partyja.

U međunarodnoj javnosti sve se češće nemogućnost igranja golfa naglašava kao ozbiljan minus hrvatske turističke ponude, a uz to postoji problem neatraktivnosti turističke ponude kontinentalne Hrvatske. Smješten u zaštićenoj prirodi gornjeg Međimurja, zahvalna geografska lokacija upravo je prednost Spa & Golf Resorta Sveti Martin za okretanje prema zapadnoj Europi, regiji uspješnog kontinentalnog turizma, razvijenog gospodarstva, uspješnog biznisa, određenog lifestyla.

Oznake:
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3