Jesmo li ovisni o internetu?

Prelazak na pametan mobitel nije lagan ali uz upornost i malo vremena ispostavi se da je to uređaj koji je puno lakše koristiti nego što se misli. Dio koji je najzabavniji je taj da je svaka informacija dostupna odmah, dovoljno je otvoriti Safari (za iOS) i voila’.  Tad shvatiš da Google, Wikipedia ili Facebook imaju odgovor na sve u svakom trenutku.

Lako se osloniti na 3G mrežu dok se ne ode u inozemstvo, isključiš 3G i onda? U tom trenutku shvatiš da karte, turističke knjige i slično ne znaš više koristiti. Panika.

Svako pitanje koje si podstaviš, kažeš, eh Google bi to znao. Pa onda uključiš mozak, počneš gledati u kojem smjeru izlazi i zalazi sunce i shvatiš koliko je život jednostavniji kad imaš smart phone. Koliko god nam pojednostavljuju život toliko smo postali robovi tih uređaja i to zbog dva razloga. Jedan je brzina, uz smart phone-ove komunikacija se brze odvija. A druga je, naravno, informacija koja je dostupna u svakom trenutku jednim klikom.

Je li to znači da postajemo ovisni o internetu? Jednostavnije je živjeti uz smart phone ali dugo je čovjek preživio bez njega pa će se snaći i u slučaju kad ga nema. Međutim, da je ovisnost o internetu ozbiljan problem govori i činjenica da će se iduće godine ova problematika naći na međunarodnoj listi mentalnih poremećaja. U nastavku prenosimo infografiku kako da ne koristite društvene mreže na taj način da postanete ovisni o interentu u budućnosti.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3