Premijerova košulja ili priča o modnoj katastrofi

Japanski premijer nedavno je organizirao roštilj u svojoj rezidenciji za sveopće građanstvo. Slike i snimke tog događanja obišle su svijet. Ne zbog premijerova dobročinstva ili kulinarskog umijeća, već zbog njegovog nadasve osebujnog odabira odjevnih predmeta za tu priliku. Naime, japanski premijer Yukio Hatoyama za roštiljem se pojavio u vrlo šarolikoj kariranoj košulji. Modni mačci su počeli gaziti premijerov modni izričaj čim su se slike pojavile. Neki čak traže premijerovu ostavku zbog njegove košulje. Ukoliko do ostavke i dođe, to će prije biti zbog premijerove nepopularnosti uslijed neodlučne politike, nego modnog neukusa. Možda premijer toliko vremena provodi nad papirima i strategijama da ni ne zna što obični ljudi nose, pa je u želji da izgleda neslužbeno i neupadljivo, postigao upravo suprotan efekt.

Za razliku od japanskog premijera, žena novopečenog britanskog premijera Davida Camerona slovi za poznavateljicu mode. Već joj se predviđa preuzimanje titule modne ikone među prvim damama od Michelle Obame. Samanthu Cameron hvale modni kritičari i tvrde da joj sve što obuče odlično stoji. Ona se i dokazala u modnom svijetu, pa već neko vrijeme uspješno vodi Smythson, luksuznu liniju kožne galanterije.

Iako SamCam (kako ju brit. mediji zovu) kritičari nisu uspjeli naći modni gaf, ipak su je fotografi ulovili u jednoj nezgodnoj situaciji. Tako su britanski tabloidi dobili priliku na svoje naslovnice postaviti gaćice premijerove odabranice.

O satovima, torbicama i broševima (nama poznatijim modnim artiklima) nekom drugom prigodom…

 

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3