Sutra Moć uvjeravanja – što ne želite propustiti?

Sutra se u zagrebačkom Hypo Centru, u organizaciji Ciceron komunikacija, održava druga po redu međunarodna konferencija Moć uvjeravanja. Ne želite biti negdje drugdje jer biste tako mogli propustiti predavanje Mirele Španjol Marković o etičnosti u javnom govoru, pa će se među ostalim dotaknuti i sljedećih tema: Što nam to s javnih govornica poručuju naši školski i duhovni učitelji, uspješni poslovni ljudi, novinari, intelektualci, svi kojima je dano da javno govore i tako utječu na našu svijest, emocije i ponašanje? Koliko je retorika koja nam se nudi etična, motivirajuća, poticajna? I na kraju, zaista se sve češće nameće pitanje jesmo li podlegli mračnim silama retorike prezira, uvreda, beznačajnih i minornih tema, bespoštednog zadiranja u privatnost?

O verbalnom u oglasnim porukama će govoriti Kamilo Antolović, a već oko deset ujutro govorničku poziciju će zauzeti dvojac koji se izražava slikama – Nik Titanik i SiMke. Ne znamo kako komunicirate sami sa sobom, što Brunu Šimlešu ni ne zanima toliko koliko „potreba za samorefleksijom, preuzimanjem kontrole nad okolnostima svog života te stvaranja aktivnog odnosa sa samim sobom. Pomalo je apsurdno da smo spremniji ulagati vrijeme i energiju na poboljšavanje odnosa s drugima, razvijanju sve uspješnije komunikacije s njima, a sebe nekako ostavljamo za kasnije ili se uopće ne doživljavamo“. Predavanje Gabriele Zienterra Moć izgovorene riječi odgovorit će među ostalim na ova pitanja: Na što treba paziti prilikom govorenja? Što je ključ dosljedne uvjerljivosti? Kako više utjecati na druge? Koja stilska sredstva u tome pomažu?

Razliku između motivacije i manipulacije pojasnit će Tomislav Bekec, a Dragutin Lesar će okupljenima govoriti o onome o čemu najbolje zna: retorici u politici. Na okruglom stolu okupit će se Maja Weber, Sandra Mihelčić, Manuela Šola Oršić i Boris Rašeta uz moderiranje Gojka Drljače. Ovi stručnjaci će ponuditi o tome koliko možemo (i znamo) komunicirati pozitivne rezultate. Uzmemo li u obzir da medije prodaju loše vijesti, bit će zanimljivo.

Prije pauze za ručak će se dodijeliti nagrada Ciceron najboljim govornicima u poslovnom svijetu i medijima. Slijedi još jedan okrugli stol na temu originalnosti u voditeljskom poslu kojem će prisustvovati originalni voditelji iz zemlje i regije: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Tarik Filipović, Ivo Perkušić, Lejla Zvizdić (BHTV) i Olivera Kovačević (RTS). Je li protokol skup pravila koja kompliciraju ili olakšavaju život reći će nam Jelena Kovačević, a Krešimir Macan će se osvrnuti na društvene mreže i otkriti imamo li zapravo izbora to like or not to like.

Iz 17 sati slijede radionice, dok svečani program započinje legendarnom predstavom Stilske vježbe, a završava kako drugačije nego partijem i dodjelom nagrade Ciceron najboljem govorniku konferencije.

Uvjereni smo da je sad jasno zašto ne želite propustiti Moć uvjeravanja. Vidimo se sutra!

 

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3