Weekend Media Festival – minglanje i napete rasprave

politicki marketingWeekend Media Festival 2009 iliti tri dana predavanja, panel rasprava i partija se održavao od 17. do 19. rujna u Rovinju. U prostorima stare tvornice TDR-a okupila su se sva relevantna i manje relevantna imena iz svijeta medija, odnosa s javnošću i te svih onih koji se idu za onim „vidjeti i biti viđen“. A bilo je tu mnogo toga za vidjeti. Što se programa tiče, bilo je nekoliko zanimljivih predavanja, ali najveću pažnju sudionika privlačile su panel diskusije.

Prije svega tu je bio razgovor o tome poštuje li se Zakon o elektroničkim medijima. Hloverka Novak Srzić s HTV-a, Siniša Svilan s Nove TV, Zdenko Ljevak iz Vijeća za elektroničke medije, Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan te Hamed Bangoura iz produkcijske kuće H-1 potegli su raspravu tko najviše krši spomenuti Zakon. Međusobnih optuživanja nije nedostajalo, od primjedbi na program i zanemarivanja nezavisnih produkcija do rasprave na što će Nova TV potrošiti novac koji će joj pripasti ukoliko HRT izgubi reklame. Da ne bi bilo, spomenuta je i Simona Gotovac. Jasno.

Naravno, jedna je diskusija bila i na temu uređuje li PR na medije. Sudjelovali su Maja Weber, glasnogovornica T-HT-a Hrvatska, Ivana Petrović novinarka Nove TV, Tomislav Židak novinar Jutarnjeg lista, Aleksandra Kolarić Delloite Hrvatska, Davor Gavran glasnogovornik Hrvatske nogometne reprezentacije i Boris Lešić iz Premise. Zaključak je da PR ne uređuje medije, mada kako to obično biva, svako drži svoju stranu.

Uzbudljiva je bila i rasprava o političkom marketingu. Ivan Šiber i Marijana Grbeša (Fakultet političkih znanosti), Boris Malešević (Designsystem), Dejan Verčić (Pristop, Slovenija) te naš Krešimir Macan razgovarali su o nadolazećim izborima pod budnim okom Mislava Bage o čemu se drugi dan čitalo po medijima prije svega zbog iznošenja stavova o šansama kandidata ali i trzavicama od kojih je svakako najviše polemike izazvao razgovor ni manje ni više nego o plaćama!

Da ne navodim dalje predavanja i diskusije, prebaciti ću se na ono što se događalo u pauzama i noćnim satima. Ovakav susret jedna je od rijetkih prilika kad se toliko značajnih imena iz jedne odnosno dviju branša okupi na jednom mjestu i jasno je da se sve svelo na minglanje, minglanje i minglanje. Bilo je zanimljivo promatrati tko tu koga izbjegava, tko se druži s kime i tko upoznaje koga, ali neću sad tračati da ne istračam i sebe slučajno. Partiji su bili odlični, medica za svaku pohvalu, te ono ključno, mnoštvo zanimljivih ljudi na jednom mjestu, a još više zajedničkih tema za razgovor (od posla do flerta i obratno te sve ono između…)

Da za kraj zaključim, zapravo priznajem da sam malo toga novog čula na predavanjima, ali ipak sam mnogo toga naučila. Vrijedilo je doći i vrijediti će doći i sljedeće godine.

 

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3