Zlatarni Križek četvrti put dodijeljen certifikat «Izvorno hrvatsko»

Velikogorički čuvari dubrovačke tradicije osvojili su prestižan certifikat HGK za proširenu kolekciju Dubrovačkog nakita!

U Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci, pred predstavnicima Vlade te mnogobrojnim uzvanicima, sinoć je održana dodjela Zlatne kune te predstavljeni dobitnici prava korištenja znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

Među petero dobitnika prestižnog certifikata „Izvorno hrvatsko“ predstavljena je i Zlatarna Križek. Laureati su proglašeni 25. veljače u Hrvatskoj gospodarskoj komori kada su zlatari osvojili priznanje za proširenu kolekciju Dubrovačkog nakita čiju je izradu sufinancirala Europska unija unutar Phare programa.

Znak „Izvorno Hrvatsko“ zlatari Križek već posjeduju za kolekcije nakita iz hrvatske baštine i to dva puta za „Morčić“, originalni nakit Hrvatskog Primorja te dva puta za kolekciju „Tradicionalnog dubrovačkog nakita“. To su do sada jedine kolekcije nakita u Hrvatskoj kojima je dodijeljeno to priznanje. Priznanje „Izvorno hrvatsko“ nose autohtoni hrvatski proizvodi, kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija te invencija.

Vlado Križek, suvlasnik Zlatarne Križek, smatra da će im upravo oznaka „Izvorno hrvatsko“ pomoći u predstavljanju projekta zaštite hrvatske baštine i plasiranju nakita na strana tržišta. „Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje kojim se potvrđuje vrijednost našeg projekta. I dalje nastavljamo s istraživanjem hrvatskog autohtonog nakita jer smatramo da je dovoljno atraktivan da se i u današnje vrijeme može s jednakim ponosom nositi “, naglašava Križek.

Pri dodjeli prava korištenja znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ vrhunski eksperti, članovi tehničkih komisija angažirani u ovom projektu, posjetili su i savjetovali brojne male i srednje tvrtke. Prava korištenja znakova dodijeljena su proizvodima iz gotovo svih proizvodnih područja, od prehrambene do informatičke industrije, a projekt je pridonio poboljšanju njihovog imidža kod domaćih potrošača.

Više informacija o dodjeli priznanja na stranicama HGK

Oznake: , , ,
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3