Novi savjetnici u agenciji Manjgura – najveći je izazov rasti u krizna vremena

Manjgura, agencija za odnose s javnošću iz Zagreba, od 1. lipnja ima dva nova člana, „manjguru“ Katarinu Leko na mjestu savjetnice i „manjka“ Ivana Salopeka kao mlađeg savjetnika. „Drago mi je da smo u ova krizna vremena stvorili prostor za iskorak i dobili vrijedne suradnike u timu Manjgure, što je samo potvrda da smo dobro procijenili kada smo se specijalizirali za krizno komuniciranje, komunikacije u politici i nove društvene medije. Godina pred nama obilovat će brojnim događanjima na ova tri područja i dobar timski igrač je više nego dobrodošao. Tim više ako vam se posloži kombinacija mladosti i iskustva“, izjavio je Krešimir Macan, ugledni hrvatski stručnjak za odnose s javnošću, ujedno direktor i vlasnik agencije Manjgura.

Katarina Leko agencijsko je iskustvo stjecala u tvrtki Spona komunikacije gdje je kao savjetnica vodila klijente iz područja zdravstva i farmacije, zaštite okoliša i građevinskog sektora, specijaliziravši se, između ostaloga, za projekte iz područja društveno odgovornog poslovanja. Kao članica tima sudjelovala je na projektima klijenata iz područja financija te ICT sektora. Nakon završenog studija novinarstva na Hrvatskim studijima i studentske prakse u HINA-i, novinarsko je iskustvo gradila u informativnoj redakciji Plavog radija, u Sportskim novostima te kao novinarka časopisa Vita. Kombinacija novinarskog i PR iskustva, uz iskustvo prekaljene forumašice, jamči da ćemo Katarinu uskoro sigurno sretati i po bespućima društvenih mreža. „Gledajući zbivanja na domaćoj komunikacijskoj sceni iz ugla osobe s medijskim i agencijskim iskustvom, Manjgurin sam rad prepoznala kao iznimno uspješan, dinamičan i prepun prilika. Područje specijalizacije tvrtke jamči stalne izazove i ritam koji, iako zahtjevan, na kraju dana pruža i veliko zadovoljstvo. To je ono što motivira i nadahnjuje, a bez tih dvaju ključnih začina i najjednostavniji posao zapravo je težak“, objasnila je Leko.

Ivan Salopek još je prije završetka Fakulteta političkih znanosti došao u Manjguru kao praktikant u okviru redovite prakse za studente koju omogućuje agencija. Nakon godinu dana dokazivanja i završetka fakulteta krajem 2010. i službeno postaje novim članom tvrtke. Ovaj diplomirani politolog u Manjguri se uspješno profilirao za komunikacijske kampanje na društvenim mrežama. Područja specijalizacije, uz društvene medije su mu politika i eno-gastronomija. Ivan je završio i edukaciju za komunikacijskog trenera pri Horizont Internacionalu i sommelier je 2. stupnja pri Hrvatskoj udruzi sommeliera, pa je u Manjguri čaša dobrog vina uvijek zajamčena. Samo stisnite Like na nekoj od fan stranica na Facebooku kojima Ivan suvereno upravlja. Ivan se Manjguri priključio, kako kaže, zato što se oduvijek želio baviti komunikacijama u politici. „U međuvremenu je došlo vrijeme intenzivnih promjena u ovoj struci, vrijeme razvoja novih komunikacijskih kanala i alata prije svega na društvenim mrežama, što pruža neograničene mogućnosti osobnog razvoja. Manjgura je agencija koja je među prvima prepoznala važnost i potencijal novih medija u službi struke, što vidim kao iznimnu priliku da i sam sudjelujem u razvoju novih područja u komunikacijskom menadžmentu.“

Agencija za odnose s javnošću Manjgura (curica u lokalnom dijalektu u Konavlima u blizini Dubrovnika) osnovana je 1997. kao jedna od prvih agencija te vrste u Hrvatskoj. Prošle godine je prema rang listi HUKA-e bila među top 10 hrvatskih PR agencija po PR prihodima, dok je njezin specijaliziran blog www.manjgura.hr uvršten među najboljih 10 hrvatskih blogova u tradicionalnom izboru VIDI TOP 100. Zadnje priznanje stiglo je od najzahtjevnije publike, samih korisnika, Krešimir Macan proglašen je najboljim govornikom konferencije Moć uvjeravanja u travnju 2011.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3