23. Golden Drum festival objavio članove Best Piece žirija

Deset najboljih, međunarodno priznatih stručnjaka iz kreativne industrije pridružit će se Best Piece žiriju 23. Golden Drum festivala, s Grahamom Langom, glavnim kreativnim direktorom Y&R Advertisinga, South Africa & Africa, kao predsjednikom žirija.

Foto: Članovi Best Piece žirija

Izvor: Golden Drum

Članovi 23. Golden Drum Best Piece žirija su: predsjednik žirija Graham Lang, glavni kreativni direktor, Y&R Advertising, Južna Afrika & Afrika; Ayşe Aydın, izvršni kreativni direktor, Team Red Istanbul, Turska; Aljoša Bagola, izvršni kreativni direktor, Pristop, Slovenija; Ferenc Benesch, izvršni kreativni direktor, Geometry Global & Ogilvy & Mather Hungary, Mađarska; Francesco Bestagno, kreativni direktor, Demner, Merlicek & Bergmann, Austrija; Kirill Blinov, kreativni direktor, Digital Arts Network Moskva, Rusija; Denys Keleberdenko, kreativni direktor, BBDO Ukrajina; Adam Kerj, glavni kreativni direktor, McCann WorldGroup Nordics, Švedska; Jari Ullakko, izvršni kreativni direktor, SEK, Helsinki, Finska; Žarko Veljković, kreativni direktor, Saatchi & Saatchi Beograd, Srbija; Ricardo Wolff, kreativni direktor, DDB Berlin, Njemačka.

Predsjednik žirija, Graham Lang, koji će raditi u društvu deset najboljih profesionalaca u kreativnoj industriji, kaže: “Grand Prix mora napraviti dvije stvari. Mora te učiniti nevjerojatno ljubomornim i mora te inspirirati. I moraš osjetiti te dvije emocije u istom trenutku kada prvi put vidiš ili čuješ ideju”.

***

Predsjednik Best Piece žirija, Graham Lang, glavni kreativni director, Y&R Advertising, Južna Afrika & Afrika

Graham je svoju karijeru započeo u Cape Townu, Južnoafrička Republika, kao umjetnički direktor, gdje je bio domaćin mnogih lokalnih i međunarodnih nagrada, uključujući i prvu u zemlji D&AD Silver Pencils nagradu. Godine 2003., prelazi u Saatchi & Saatchi London kao kreativni direktor, gdje je radio na nagrađenim lokalnim i globalnim kampanjama. Pet godina kasnije, 2008., pridružio se RKCR/Y&R-u u Londonu kao globani ECD na Land Roveru. U listopadu 2011. godine, vraća se u Južnoafričku Republiku gdje preuzima regionalnu poziciju kao glavni kreativni direktor za Y&R SA. Njegove su odgovornosti 2014. godine proširene na nadgledanje posla na cjelokupnom afričkom području.

Ayşe Aydın, izvršni kreativni direktor, Team Red Istambul, Turska

Ayşe radi u oglašivačkoj industriji posljednjih 13 godina. Radila je kao coywriter za DDA, DDB & Co., kao i Rafineri. Kasnije postaje kreativna voditeljica Medina Turgul DDB-a. U veljači 2014. godine, Ayşe počinje raditi kao kreativna direktorica Team Reda. U ožujku 2015., postaje izvršna kreativna direktorica Y&R/Team Red. U tim je agencijama Ayşe radila za brendove kao što su Akbank, Hürriyet, Volkswagen, Siemens, SEK, Unilever, Digiturk i Vodafone. Njen je rad nagrađen mnogo puta na velikim oglašivačkim i marketinškim festivalima poput Mixx Europe Awards, WARC, Effie, One Show, Women to Watch Award, Cannes Lions, Clio Awards, Golden Drum, Eurobest, Epica i Felis.

Aljoša Bagola, izvršni kreativni direktor, Pristop, Slovenija

Aljoša osmišljava najveće marketinške komunikacijske projekte u regiji u posljednjih 16 godina. Osvojio je brojne nagrade i priznanja na lokalnim i međunarodnim oglašivačkim festivalima (New York Festivals, Epica, Eurobest, Golden Drum) za svoj rad, a proglašen je slovenskim kreativnim direktorom godine nekoliko puta. Redoviti je član žirija na festivalima u Sloveniji i u inozemstvu. Kao mladi kreativac, predstavljao je Sloveniju na najvećem oglašivačkom festivalu u Cannesu 2002. godine, kao natjecatelj na Young Lions Competition.

Ferenc Benesch, izvršni kreativni direktor, Geometry Global & Ogilvy & Mather Hungary, Mađarska

Ferenc je rođen u Budimpešti, studirao je dizajn u Mađarskoj, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Tijekom 20 godina karijere u oglašavanju, radio je kao dizajner, umjetnički direktor i komercijalni direktor s iskustvom u Saatchi & Saatchi i Y&R-u. Također je radio i za brojne agencije kao što su Publicis, BBDO, McCann Erickson i Leo Burnett. Dobitnik je brojnih lokalnih i međunarodnih nagrada (uključujući D&AD, New York Festival, Art Directors Club, Golden Drum, EPICA, PIAF), a trenutno radi kao izvršni kreativni direktor u Geometry Global and Ogilvy & Mather Mađarska.

Francesco Bestagno, kreativni direktor, Demner, Merlicek & Bergmann, Austrija

Francesco je diplomirao 1987. godine na Art School St. Ulrich u Južnom Tirolu kao jedan od prvih alumna u School for Applied Art Vienna kod profesora Waltera Lürzera. Svoju je karijeru započeo u Demner, Merlicek & Bergmannu kao grafički dizajner, kasnije postaje umjetnički direktor i voditelj digitalnih medija. Trenutno je njihov kreativni direktor i služi kao član uprave kompanije. Bestagno je jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u Austriji. Njegov je rad kroz proteklih 25 godina nagrađivan mnogo puta na brojnim velikim festivalima poput Cannesa, Clia, Creste, Golden Druma, Mobiusa, New York Festivala, London International Advertising Awardsa, Creative Club Austria, Epice, Eurobesta, Columbusa, Montreuxa, AFSP-a, John Caple Awarda i ADC Europea.

Kirill Blinov, kreativni direktor, Digital Arts Network Moskva, Rusija

Kirill radi u digitalnom oglašavanju od 2009. godine. Nekoliko je godina radio kao copywriter u nekim od vodećih digitalnih agencija u Rusiji (Red Keds i Wunderman). U veljači 2012. godine, Kirill osniva digitalnu agenciju Brandy Digital, gdje je bio kreativni direktor. U listopadu 2013. godine, Brandy Digital se pridružuje TBWA-i, a Kirill postaje digitalni kreativni direktor TBWA/Moscow. U veljači 2014., pokreće Digital Arts Network Moscow, kao dio TBWA/Group Moscow. Njegovi su projekti za Adidas osvojili Golden Cristal Awards, Effie Russia Awards 2014, Effie Russia Awards 2015. Stručnjak je za trigger based komunikaciju, kreativne tehnologije i društveni biznis.

Denys Keleberdenko, kreativni direktor, BBDO Ukrajina

Denys je započeo svoju karijeru kao copywriter za Ogilvy & Mather 2006. godine. Nakon toga nastavlja obogaćivati svoje iskustvo u McCannu i kasnije kao kreativni direktor u maloj lokalnoj digitalnoj agenciji s velikim globalnim klijentima. Denys ima deset godina iskustva u tradicionalnim i digitalnim agencijama u Ukrajini. Radio je s lokalnim i globalnim brendovima na europskim i inozemnim tržištima, kao što su Visa, Pepsi, Snickers, Ballantine’s, Martini, Stella Artois, Bud i Staropramen. Kada netko kaže da oni kreativni idu desno, dok učinkoviti idu lijevo, Denys je zbunjen kojim bi putem trebao, budući da njegove kreativne ideje kombiniraju obje kvalitete, a nagrade to i potvrđuju. Nagrađen je puno puta na velikim festivalima kao što su Epica, Golden Hammer, Golden Drum, Effie Awards i Red Apple.

Adam Kerj, glavni kreativni direktor, McCann WorldGroup Nordics, Švedska

Adam je novoizabrani glavni kreativni direktor u McCann Sweden & Nordics s više od 25 godina iskustva u radu sa svjetski poznatim brendovima. Kroz svoju kreativnu karijeru, prikupio je više od 100 međunarodnih nagrada iz industrije, uključujući 11 Cannes Lionsa (Cyber Grand Prix), zlato u Effiesu, zlato, srebro i bronco u One Showu, Webby Awards, itd. Godine 2014., Adam se pridružio JWT NY-u kao njihov CCO, radeći s Macys, J&J-om, Rolexom, Pumom, JP Morganom. Prije toga, radio je u 360i u New Yorku. Prije preseljenja u SAD, bio je izvršni kreativni direktor i osnivač i partner u Saatchi & Saatchi Švedska, koja je dvaput proglašena agencijom godine. Saatchi & Saatchi Švedska jedna je od najnagrađivanijih agencija u Saatchi europskoj mreži, koja vodi integrirani posao u nordijskoj regiji za P&G, Toyotu i Swedbank. Prije pokretanja Saatchi & Saatchi, Adam je bio izvršni kreativni direktor, osnivač i partner u TBWA Švedska. Zanat je učio u Leo Burnettu u Chicagu i Kopenhagenu, gdje je postavljen za najmlađeg izvršnog kreativnog direktora i partnera u 27. godini.

Jari Ullakko, izvršni kreativni direktor, SEK, Helsinki, Finska

Jari je izvršni kreativni direktor u SEK I Part of Grey, Helsinki. Nakon što je proveo gotovo tri deseteljća radeći u dizajnu i komunikacijama u različitim dijelovima svijeta, Jari se 2013. godine vraća u rodnu Finsku i pridružuje se SEK I Part of Greyu. Originalno obrazovan kao industrijski dizajner, specijaliziran za brend menadžment, Jari je osnovao brand development agenciju Grow u Stockholmu, Švedska, i radio kao umjetnički direktor u DDB-u u Londonu, Munchenu, Beču i Los Angelesu.

Njegova 20 godina duga karijera uključuje rad s međunarodnim brendovima i njega kao pokretačku kreativnu silu iza revitalizacije nekoliko velikih globalnih brendova, uključujući Audi, Saab, Lexus, Electrolux, Scandinavian Airlines i Helly Hansen.

Član je kreativnog odbora GREY EMEA i sudac kreativnog rada na GREY Global Creative Council. Jari je adrenalinski ovisnik, skijaš, kajter i natjecateljski jedriličar i mrzi spamove.

Žarko Veljković, kreativni direktor, Saatchi & Saatchi Beograd, Srbija

Žarko je zaštitnik brendova koji razmišljaju drugačije. Njegova je specijalnost razvijanje kreativnih strategija, a ima i opsežno znanje o pozicioniranju brendova. Bavi se proširivanjem digitalnih platform, a njegova inovativna rješenja idu dalje od klijentovih zahtjeva. Žarko se specijalizira u web dizajnu i digitalnoj komunikaciji. Također producira reklame i kratke filmove – kada se radi o televizijskoj produkciji, nema toga što ne može napraviti. Bez greške uočava nove trendove u oglašavanju i komunikacijama, tehnologiji i svijetu općenito. Osvojio je brojne lokalne nagrade u svim velikim kategorijama. Uz to, dobitnik je i nekoliko međunarodnih priznanja: Cannes Lions, Golden Drum, Epica, Eurobest, Cresta, Cristal, AD Stars, New York Festivals, EACA Care Award, Adforum i Webit.

Ricardo Wolff, kreativni direktor, DDB Berlin, Njemačka

Ricardo je svoju karijeru copywritera započeo u DBB Berlin, nakon što je 2006. godine diplomirao na Miami Ad School. U narednim je godinama radio za lokalne i međunarodne klijente poput Ikee i Volkswagena, pomažući DDB-u da dosegne vrh njemačke kreative 2009. godine. Sljedeće se godine pridružio AlmapBBDO-u u Brazilu kako bi formirao prvi hibridni tim u agenciji, razvijajući potpuno integrirane kampanje za HP, Volkswagen, Audi, Getty Images i Billboard. Godine 2013., Ricardo se seli u BBDO Berlin kao kreativni direktor na brendu Daimler Smart, a nedavno se vraća u DDB Berlin kako bi vodio međunarodnu razinu Volkswagena također kao kreativni direktor. Njegov je rad prepoznat više od 100 puta na velikim festivalima kao što su Cannes Lions, One Show, D&AD, Clio i ADC.

Važni datumi:

Otvorenje i registracija: otvoreno

Rok za prijavu: 29. kolovoza 2016.

Early Bird rok za delegate: 20. rujna 2016.

Više o Golden Drumu pročitajte na www.goldendrum.com.

Dodatne informacije:

Karmen Čelam, Public Relations Manager, Golden Drum Festival,
E: karmen.celam@goldendrum.com, M: +386 040 353 615

Aleksandra Papež, Public Relations Manager, Golden Drum Festival,
E: aleksandra.papez@goldendrum.com M: +386 040 794 900

Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3