Tko smo

Manjgura d.o.o. je agencija za odnose s javnošću koja pokriva sve vrste komunikacijskih usluga još od 1997. godine kada je pojam PR-a bio nepoznata, strana riječ. Iskustvo stečeno na prvim borbenim linijama svakodnevno stavljamo na raspolaganje upravljačkim timovima tvrtki i organizacija, nudeći konkretna rješenja za sve poslovne izazove. Predvodnici smo u inovativnosti, ekspertizi i odlučnosti, a svojim djelovanjem unapređujemo kulturu uspješne komunikacije, postavljajući visoke stručne standarde. Specijalizirani smo za strateški komunikacijski menadžment, a naš potpis stoji ispod niza uspješnih projekata u Hrvatskoj i zemljama regije.

Inače, manjgura znači curica po dubrovački. Neobičnog imena i neodoljiva.

 

Naš tim stručnjaka

 • Krešimir Macan

  direktor i vlasnik

  Ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije te osnivač Manjgure (curica u dubrovačkom dijalektu), jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Krešo u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno u više od dvadeset godina bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, savjetovao dva hrvatska premijera, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i regiji, ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

  Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995).
  Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radio televizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koja je u tom periodu zabilježila značajan razvoj poslovanja. Od 2008. vodi Manjguru da bi početkom 2018. ponovno bio imenovan za savjetnika Predsjednika Vlade RH za strateško komuniciranje.

  Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog i međunarodnog udruženja političkih komunikatora (EAPC i IAPC).

 • Anamarija Hrvoić Đurić

  starija savjetnica

  Anamarija se ekipi Manjgure pridružila nakon deset godina provedenih s druge strane mikrofona. Svijet radija i novinarstva zamijenila je razvojem i provedbom komunikacijskih kampanja, a trenutno je posvećena klijentima iz sektora farmaceutske industrije, zaštite okoliša, turizma, te strateškim investicijama.

  U uredu ima status hodajućeg googlea, što se posebno korisnim pokazuje u situacijama koje zahtijevaju brzu reakciju i iznošenje šireg konteksta situacije klijentima. Uspješnim radnim danom smatra svaki u kojemu je naučila nešto novo, a to isto znanje voli prenositi mlađim kolegama. Desetljetno novinarsko iskustvo omogućilo joj je dobro poznavanje rada tijela državne uprave, lokalne samouprave, korporativnih komunikacija i B2B marketinga.

  U Manjguru je došla s pozicije direktorice programa Soundset radijske grupe, gdje je počela raditi još prije stjecanja diplome novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

 • Nina Aušperger

  mlađa savjetnica

  Nina je zadužena za male i srednje klijente, s naglaskom na investicijski i turistički sektor te farmaceutsku industriju. Nakon što je u Manjguru došla na praksu, iskazana znanja, posvećenost detaljima i marljivost, Ninu su doveli do pozicije mlađe savjetnice, koja je specijalizirana za izradu materijala za medije, praćenje i analizu medija te organizaciju događaja za brojne klijente.

  Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a prije odnosa s javnošću, stjecala je iskustvo u zagrebačkim tiskanim i elektroničkim medijima.

 • Andreja Merkaš

  voditeljica ureda

  U Manjguri volimo reći da je mjesto voditeljice ureda uvijek rezervirano za srce i dušu tima, osobu koja je zadužena da sve u uredu teče glatko i po planu. Naša Andreja ne samo da ima odgovore na sva pitanja administrativne i druge prirode, već često djeluje i kao smirujući faktor u dinamičnom agencijskom okruženju.

  Ova vedra i komunikativna dama prvo je lice koje ćete vidjeti pri ulasku u naš ured i uvijek će vam dati preciznu informaciju te vas uputiti na pravog savjetnika koji će odgovoriti na sve vaše potrebe. Dobrom organizacijom izbjegava se nepotrebna nervoza, a to Andreja itekako zna, jer u vođenju ureda različitih organizacija ima deset godina iskustva. Zato je suverena i opuštena u svakodnevnom kontaktu s domaćim i stranim poslovnim partnerima i klijentima. I to nije sve, naša voditeljica ureda iz prve ruke zna kako je to voditi velike klijente jer je pomagala account managerima u izradi budžeta za njihove projekte i sudjelovala u organizaciji zahtjevnih događaja.

 • I ti možeš postati članom Manjgurinog tima

  Pitaš se kako? Jednostavno. Napiši nam zašto misliš da bi se baš ti snašao u našoj agenciji i dinamičnoj svakodnevnici koju sa sobom nose odnosi s javnošću. Praksa u Manjguri je samo početak, a dobro iskorištena prilika može se pretvoriti u stalni posao. Naravno, ako možeš pratiti naš tempo. Sve prijave zajedno s motivacijskim pismom i životopisom pošalji na posao@manjgura.hr i možda upravo ti postaneš nova manjgura ili manjak.