25. Golden Drum: Natječe se gotovo 1200 kreativnih ideja iz 28 država

Jubilarni Međunarodni Festival kreativnosti Golden Drum koji će se održavati od 17. do 19. listopada 2018 u Portorožu, Sloveniji je zaprimio kreativne ideje iz 28 zemalja natjecateljica. Uži izbor bit će objavljen u srijedu, 17. listopada za vrijeme Golden Drum ceremonije koja počinje u 20.30 sati.
Od 28 natjecateljskih zemalja ove je godine Rumunjska poslala najveći broj prijavnica – 188 (165% više nego prošle godine), dok ju u stopu prati Ruska Federacija sa 149 prijava. Najveći rast prijava je zabilježen od Makedonije koja bilježi rast od 600% u usporedbi s 2017. Po prvi put u povijesti Golden Druma su se na popis zemalja koje ispunjavaju uvjete za pristup natjecanju upisale Španjolska i Portugal.
Program natjecanja 25. Golden Druma je predstavio mnogo novosti. “Takve radikalne promjene su bile izazovne za nas, ali su agencije prihvatile izazov i prijavile još više radova nego što smo očekivali. Oni brinu o svom poslovanju, ali ne business as usual”, tvrdi Stojan Pelko, dopredsjednik koji je s Golden Drumom revidirao natjecanje.
Nadalje, 196 različitih agencija koje će se boriti za Golden Rose nagradu prijavile su svoje kreativne radove, 28 različitih agencijskih mreža će se natjecati za Golden Net nagradu i 103 neovisne agencije za Golden Dragon nagradu.
Najviše prijava u WHAT natjecateljskoj skupini je u podskupini F Reach (13,25), H Craft (12,45%) i A Film (8,94%), dok je u WHY skupini vodeća podskupina Z Social good (9,54%), a u korak ju prati skupina V Entertainment (6,43%), kao i S Activation (5,93%).
Young Drum natjecanje je zaprimilo 172 objave mladih kreativaca s ovogodišnjom usmjerenosti na snagu branda Piran – Tartini grad.
Mojca Briščik, predsjednica Golden Drum Festivala je pojasnila: “Izuzetno smo zadovoljni rezultatom kao i činjenicom da Young Drummers natjecanje na očigled raste, dok su prijave za središnje natjecanje ostale jednake prošlogodišnjima bez obzira na ekonomske neprilike na Turskom tržištu koja je uvijek bila aktivno prisutna na festivalu. Između ostalog ove godine se još nekoliko mreža i zemalja natječe za prestižnu nagradu. Vjerujem da će ovogodišnji žiri imati  težak zadatak.
Ovogodišnji natjecatelji bit će ocijenjeni od dva žirija sastavljena od najboljih 22 međunarodno prepoznatljivih stručnjaka iz kreativne industrije. Dushan Drakalski, Chief Creative Officer za Europu, Ray Productions je predsjednik WHAT žirija, te Adrian Botan, globalni izvršni kreativni director, McCann Worldgroup i predsjednik savjeta europskog kreativnog vodstva je predsjednik WHY žirija. Prijave Young Drummers natjecanja bit će ocijenjeno od posebnog peteročlanog žirija vođenog od strane Josefine Richards, kreativne direktorice INGO Stockholma.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3