Buduća Manjgura DVD preporuka: In the Loop (U banani)

Za DVD preporuku, odnosno, kino preporuku donosimo britansku političku satiru; "In the Loop" škotskog redatelja Armando Iannuccia kojeg nazivanju majstorom političke satire.

Od 6. Svibnja u hrvatskim kinima počinje se prikazivati komedija In the Loop koja će se u domaćoj kino-distribucij naći pod imenom U banani. Ova politička satira i crna komedija redatelja Armandoa Lanuccia (serija The Thick of It), kojeg je The Daly Telegraf nazvao majstorom političke satire vrlo očito parodira ulazak Amerike i Velike Britanije u rat u Iraku. Priča filma vrti se oko britanskog ministra Simona Fostera (Tom Holander) koji u svome nespretnom istupu pred novinarima podupre ideju vojne akcije na Srednjem Istoku što izazove bijes komunikacijskog savjetnika britanskog premijera (Peter Capardi), ali i podršku iz U.S. State Departmenta koji ga prezentira kao vrlo bitnu figuru za promociju svojih ratnih planova. Kako bi se lakše snašao u novonastalome kaosu Simonu pomaže njegova PR-asistentica; Judy (Gina McKee) koja se mora boriti s gnjevom nezadovoljne javnosti.

Kritičari ističu kako film ilustrira slučajne događaje koji mogu utjecati na razvoj povijesti, no u isto vrijeme ismijava i političku komunikaciju kojom se koriste političari, ali i njihovi brojni asistenti, tajnici i savjetnici koji čine zatvoren krug ljudi u međusobnim poznanstvima.

Film je dobio jako dobre ocjene kritičara s čak 93 pozitivnih recenzija prema rottentomatoes.com, a kao jaki aduti filma osim njegove satiričnosti koja bi vas mogla nasmijati do suza navodi se i njegova realističnost i uvjerljivost. Scenarij filma bio je nominiran za Oscara.

Zvuči zanimljivo za pogledati – trenutačno u Cinestaru Zagreb.

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3