Catalin Dobre najnoviji član Golden Drum Dvorane slavnih

Catalin Dobre is Inducted as the newest member of the Golden Drum Hall of Fame

Povodom tridesetog po redu festivala, Golden Drum predstavlja najnovijeg člana Golden Drum Dvorane slavnih, Catalina Dobrea, suizvršnog direktora i glavnog kreativnog direktora McCann Worldgroup Rumunjska te regionalnog kreativnog direktora McCann za središnju i istočnu Europu (CEE).

Catalin je dugi niz godina bio sastavni dio festivala te je neprestano pokazivao ekstremnu ambiciju, talent i volju za radom, neprestano promovirajući važnost Golden Drum festivala za razvoj regije, zajednice i mladih talenata. Bio je predavač, član žirija, član žirija Young Drummers natjecanja te višestruki dobitnik Golden Drum nagrada. Pod njegovim vodstvom, McCann Rumunjska osvojila je titulu Agencije godine, a McCann Network postala je Mreža godine na Golden Drumu nekoliko puta.

Podizanje kreativne kulture u CEE regiji na višu razinu

Catalin Dobre, diplomirani filozof, glavni kreativni direktor i suizvršni direktor McCann Worldgroup Rumunjska počeo je raditi u oglašavanju kao copywriter prije 20 godina.

Tijekom godina osvojio je brojne nagrade, među kojima su čak 39 Lions nagrada od kojih su dvije Grand Prix Cannes Lions i jedna Titanium Lion. Nagrađivan je na svim glavnim međunarodnim kreativnim natjecanjima uključujući D&AD, Clio, One Show, Eurobest, Lia, New York Festivals, Cresta i Golden Drum. Više puta je okrunjen titulom kreativnog direktora godine. Ponosan je što je bio član žirija D&AD-a, Clia, Eurobesta, Dubai Lynxa, New York Festivala, Golden Druma i Young Drummers natjecanja.

Dobre je bio dio i prvog rumunjskog Forbesovog izdanja 30 ispod 30, a dvije godine kasnije dobio je nagradu za izvrsnost. IAA nagradu za izvrsnost dobio je za kreiranje kampanje koja je donijela prvi Cannes Grand Prix u istočnu Europu i bila dio Adweek’s Creative 100 u 2019.

„Velika je čast ući u Golden Drum Dvoranu slavnih, najvažniji kreativni festival u srednjoj i istočnoj Europi. Ponizan sam što se nalazim u takvom društvu, svi su oni pravi divovi industrije. Uvijek sam bio ponosan na kreativne gene koje sam naslijedio s ovih prostora. Svakodnevni život u ovom dijelu svijeta tjerao nas je da pronalazimo alternativna rješenja za probleme. To nas je izgradilo da budemo izazivači, da razmišljamo na inovativan način. Osjećam da Golden Drum slavi i promovira ovu vrstu kreativnosti. Ponosan sam što sam postao dio Dvorane slavnih ovog jedinstvenog festivala. To mi dodatno pomaže da budem promotor autentičnosti ove regije i slavim posebnu vrstu kreativnosti koja odavde dolazi“, izjavio je Catalin koji se pridružio drugim velikim imenima Dvorane slavnih koju čine Jure Apih, Adrian Botan, Farid Chehab, Michael Conrad, Ivan Čimburov, Meta Dobnikar, Dushan Drakalski, Csaba Gosztonyi, Andrey Gubaydullin, Ami Hasan, Mariusz Jan Demner, Jaime Mandelbaum, Jiri Mikeš, Juli Nemes, Johannes Newrkla, Günseli Özen, Milka Pogliani, Ulrich Proeschel, Jorg Riommi, Jason Romeyko, Daniel Ružička, Dragan Sakan, Juraj Vaculik, Vital Verlič, Jarek Ziebinski i Darek Zatorski.

Golden Drum Hall of Fame Members

Golden Drum Festival održat će se od 9. do 10. listopada 2023. godine u Grand Hotelu Bernardin, Portorož, Slovenija. Prijave za Golden Drum natjecanje su otvorene.

O Golden Drum Dvorani slavnih

Zid je samo zid. No, čije god ime je upisano na njemu, nakratko postaje besmrtno. Tada zid postaje Zid. Golden Drum Festival je u svojih dvadeset i sedam godina privukao velike vizionare i sanjare koji su se hrabro i strastveno borili za napredak kreativne industrije.

Kako vrijeme prolazi i ljudi idu naprijed, skloni smo zaboraviti imena onih koji su postavili temelje na kojima današnji profesionalci grade velike stvari. Osnovan 2010. godine, virtualni zid Golden Drum Dvorane slavnih ponosno slavi imena velikih žena i muškaraca. Popis raste pomnim razmatranjem i osjećajem zahvalnosti prema onima čija imena i djela nikada ne smijemo zaboraviti. Svaki novi član mora biti potvrđen i primljen u Dvoranu slavnih od strane postojećih članova.

O Golden Drum festivalu

Golden Drum Festival rođen je 1993. godine s jednostavnom idejom okupljanja kreativaca iz različitih, tada često definiranih kao novo europskih zemalja. Festival je na mnogo načina želio potaknuti i osnažiti kreativno razmišljanje i djelovanje za pozitivne promjene, osvijetlivši to kroz svoj natjecateljski i kongresni program. Golden Drum Festival izabran je za jednu od sedam regionalnih dodjela nagrada uključenih u WARC ljestvicu te je ponosan što je također dio Creative 100 i AdForum međunarodne ljestvice.

Više informacija o Golden Drum festivalu i nagradama pronađite na liku.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3