Croatia Top 100 – Prva turistička aplikacija za Android OS na čak 15 jezika

Od ponedjeljka 8. kolovoza, više od stotinu milijuna korisnika Android mobitela i tableta diljem svijeta, na čak 15 različitih jezika, može uživati u pažljivo biranom pregledu stotinu najimpresivnijih znamenitosti iz Hrvatske…

Izdavačka kuća Obvius iz Zagreba objavila je danas izdavanje jedinstvene besplatne aplikacije “Croatia Top 100” za vodeću svjetsku mobilnu platformu – Android smartphone, Android tablete, Android Netbooks i Google TV.

Aplikacija “Croatia Top 100” dostupna je od danas za download putem Google Android Marketa (market.android.com).

“Croatia Top 100” na taj je način dostupna korisnicima smartphone uređaja proizvođača Google (Nexus One), HTC, Samsung, Motorola, Sony, LG i drugi. Aplikacija je dostupna i korisnicima tablet uređaja (pad) proizvođača: Asus, Acer, Motorola, HTC, Samsung, Panasonic, Lenovo, LG i dr.

“Croatia Top 100” aplikaciju moguće je koristiti i na PC i Mac računalima (desktop, laptop, netbook) ako instalirate Android Emulator (dostupan besplatno na Google web stranicama – Google SDK Android).

Jer jedna slika vrijedi tisuću riječi

Jedinstvenost Croatia Top 100 aplikacije leži u njenoj jednostavnosti sučelja, ali i činjenici da je ovo u ovom trenutku jedina turistička aplikacija na svijetu za Android uređaje kao i za smartphone i tablet uređaje u cijelosti, koja je korisnicima dostupna na čak 15 jezika: engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom, talijanskom, ruskom, kineskom, japanskom, arapskom, poljskom, češkom, mađarskom, slovenskom, srpskom, hrvatskom.

Croatia Top 100 aplikacija na najbolji i najjednostavniji način prikazuje ono najbolje što Hrvatska – jedna od trenutnih Top-Hot turističkih destinacija u svijetu – ima za ponuditi najzahtjevnijim suvremenim turističkim “istraživačima”.

Otkrijte što je ono uistinu najbolje iz Hrvatske što je zaslužilo ući u prestižnu listu Top 100. Saznajte što su znalci odredili da zaslužuje ulazak u Top 100 najboljeg iz Hrvatske – i konačno – što se to pozicioniralo na vrhunskoj poziciji Br. 1.

Croatia Top 100 za odabrane i prezentirane stvari daje kratak i jezgrovit tekstualni opis, posebno biranu impresivnu fotografiju odnosno fotografije, točnu lokaciju mjesta (GPS), rutu kako od vaše trenutne pozicije doći do opisane lokacije, linkove na više sadržaja o opisanom mjestu na drugim lokacijama na internetu i drugo.

“Izdavanjem Croatia Top 100 aplikacije u ovo vrijeme – u špici turističke sezone, htjeli smo inozemnim i domaćim turistima koji upravo sada ljetuju u našoj zemlji skrenuti pažnju na ono što je doista najvrednije u Hrvatskoj. Potaknuti ih time na aktivniji odmor – na turističke izlete u okolici, odlaske u restorane i sl. Istovremeno, nadamo se da će i dostupnost ove aplikacije među 100 milijuna Android korisnika diljem svijeta, biti i naš mali doprinos što boljoj turističkoj posezoni u Hrvatskoj tijekom kasnog ljeta i rane jeseni 2011.” istaknuo je Robert Slavečki, idejni pokretač Croatia Top 100 aplikacije.

U kreiranju Croatia Top 100 aplikacije temelj ideje je poznata premisa: “Jedna slika govori tisuću riječi”. Croatia Top 100 vodi vas stoga kroz najbolje hrvatske turističke destinacije, najbolja hrvatska jela, hotele, restorane, običaje i proizvode  prikazujući vam za svaku od njih samo jednu – pažljivo biranu – impresivnu fotografiju. Svaku fotografiju isto tako prati strogo birana jedna, i samo jedna rečenica koja na najbolji način – ukratko – opisuje srž prezentiranog – za svaki od Top 100 prikazanih sadržaja.

Poznati ali i medijski neeksponirani dijamanti

U listi Top 100 najboljeg iz Hrvatske, naći ćete diljem svijeta poznate hrvatske bisere kao što su to primjerice Dubrovnik ili Plitvička jezera. Međutim, Croatia Top 100 otkrit će vam neke još u potpunosti neotkrivene značajke Hrvatske – skrivene plaže iz snova, jela tisućljetne hrvatske kuhinje i posebnosti od kojih zastaje dah, koje do sada nisu otkrili niti dobro informirani turistički novinari, a za koje znaju samo istinski lokalni znalci.

Aplikacija Croatia Top 100 je u potpunosti besplatna za sve korisnike Android uređaja.

Oznake: , , ,

Pročitajte i…

Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3