Cyberwatcher – web clipping alat bez kojeg ne možete

Svatko tko je ikad samostalno pokušao prikupiti sadržaj SVIH internetskih stranica na određenu temu, zna koliko vremena i volje oduzme pretraga sadržaja na Googleu (ili bilo kojoj drugoj tražilici, da ne diskriminiramo) i otvaranje svakog zasebnog linka. Što ako izbije kakva kriza i već cijeli internet bruji o vašem klijentu, a vi toga niste svjesni jer eto baš tad niste online (tih dva sata dnevno kad ugasite laptop)? Često treba prikupiti sve objave o klijentu koje su izašle tog dana i podastrijeti klijentu kao dokaz da uspješno radite. Pa pretražuj, pa linkaj, pa šalji, pa spremi… A tek medijska analiza i usporedba s konkurencijom? Nije baš ni adrenalinom ni glamurom ispunjen posao, pa zašto onda ne iskoristiti Cyberwatcher, alat koji sve te korake, od pretrage pa do slanja klijentu, sam radi?

Cyberwather je online portal za upravljanje pregledom tržišta i obavijestima o važnim novostima (news alert). Cyberwatcher funkcionira tako da na stranici postavite uvjete pretrage i odredite način na koji će vas obavještavati o nom sadržaju. Stariji sadržaj čuva u arhivi, a posjeduje i alate za osnovnu analizu medija. Njegova je namjera jednostavna – osigurati da više nikad ne propustite objave na portalima, komentare po forumima, tekstove na blogovima i ostale internetske sadržaje, i to u stvarnom vremenu, tako da obavijesti o novim člancima dobivate kako članci pristižu.

Zašto biste trebali upotrebljavati Cyberwatcher?

  1. Brzina, brzina, brzina – Unutar samog Cyberwatchera možete namjestiti pretrage i brzinu dostavljanja obavijesti. Obavijesti se mogu namjestiti tako da svakih sat vremena stižu u sandučić primatelja, što je od neprocjenjive važnosti prilikom kriznih situacija. Stižu kao newsletter, obavijesti na mobitel, news feedovi za internet stranice i intranetom, a možete ih poslati neograničenom broju primatelja.
  2. Prati preko 30 000 izvora vijest iz 120 zemalja.
  3. Jednostavnost – Veoma je user-friendly. Sučelje je privlačno, a program namješten tako da odgovara i laicima. Možete sami prema uputama podešavati ključne riječi za pretragu, ali proizvođač će vam i sam ponuditi  sastavljanje pretrage temeljene na vašim željama.
  4. Neograničen broj pretraga – unutar same mjesečne naknade možete pretraživati koliko god hoćete, što god hoćete
  5. Neprocjenjiv u kriznim komunikacijama  – Namjestite li newsletter da vam dolazi svakih sat vremena, stići ćete na vrijeme reagirati na članak koji je netom objavljen.
  6. Arhiva – pretražuje i analizira članke unatrag čak 13 mjeseci.

Cyberwatcher je norveškog podrijetla, a u Hrvatskoj je dostupan preko tvrtke Meridian media, agencija za analize medija i medijskih objava.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3