David Plouffe u Zagrebu – dobar Weekend Session

David Plouffe, strateg koji stoji iza predsjedničke kampanje američkog predsjednika Baracka Obama, gostovao je danas u Zagrebu na Weekend Sessionu.

Prigodno, u jeku predsjedničke izborne kampanje u Hrvatskoj, Plouffe je svoj nastup održao na temu kako je tijekom dvije predizborne godine u Sjedinjenim Američkim Državama svojim strategijskim invencijama Obamu doveo do Bijele kuće. Njegovo predavanje temeljilo se na sve većem utjecaju interneta i mogućnostima online medija koji je koristio Obamin tim u dobivanju izbora. No, napomenuo je kako unatoč dobrim strategijama i novcu, ključnu ulogu na ishod izbora ipak ima sam kandidat i način na koji on komunicira s građanima. Hrvatskoj je publici otkrio kako je dvije trećine novca za kampanju prikupljeno upravo zahvaljujući internetu, a da su najdarežljiviji donatori bili studenti i umirovljenici, to jest mali donatori koji su sudjelovali sa skromnim prihodima.

Ključna mu je riječ bila kandidat i STRATEGIJA, koju je toliko puta naglasio danas – morate jasno znati što želite i kuda idete i onda ćete lako donositi odluke…

Inače mene je osobno fascinirao predsjednik uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, koji je zatražio od predsjednice vlade da ministrima da plaću od 70.000kn kako bi onda ti ljudi mogli uspješno rješavati hrvatske probleme, bez utjecaja korupcije, pa sam mu morao postaviti pitanje iako sam se usred sponzorskog panela osjećao kao prase u Teheranu da citiram kolegicu. Bilo je tu još puno drugih bisera – imaš dojam da bi gospodarstvenici jednostavno radi općeg dobra, malo suspendirali demokraciju, dok to oni ne urede onako kako bi bio red. I naravno, ako radite za 13.000 kn u nekom ministarstvu kao državni tajnik, to jedino može značiti da niste sposobni pronaći bolji posao – ukratko je bilo ono što je poručio Mudrinić.

Dopuna 6.12 – vidim da je Branka Stipić slično razmišljala jučer u komentaru – Opasna teza: dobro plati pa neću krasti – Nelogičnost Mudrinićeve logike o korupciji, a i Dnevnik HTV-a se večeras bavio ovom temom – Visokim plaćama protiv korupcije? – od predsjedničkih kandidata jedino su se s Mudrinićem donekle složili Bandić i Vidošević – no za tu snimku pogledajte snimku cijelog dnevnika.


Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3