Dijelimo 10 karata za novi film Dalibora Matanića ‘Ćaća’

Sigurni smo da već znate za novi intrigantni Matanićev triler ‘Ćaća’ koji je prošlog tjedna krenuo u kino distribuciju, čiji trailer možete pogledati ovdje.

Velikom interesu za ovaj film sigurno su pridonijele dobre kritike te ovogodišnje Zlatne Arene za najbolju režiju, fotografiju i najbolju glumicu u sporednoj ulozi Ivu Mihalić. Ćaća je dobitnik i FEDEORA diplome za najbolji film u nacionalnoj konkurenciji.

Radnja filma smještena je duboko u ličku izolaciju u koju kreću dvije sestre koje se žele pomiriti s ocem, ali tajne koje će izaći na površinu pretvorit će obiteljsko okupljanje u borbu za život. U ovom šokantnom trileru glume Judita Franković, Iva Mihalić, Igor Kovač te Ivo Gregurević, dok je scenarist i redatelj Dalibor Matanić.

Ovih dana naveliko se hvali izvedba mladih glumaca, kao i Ive Gregurevića koji se u ulozi Ćaće snašao sjajno kao i uvijek. Ovaj film napeto ćete pratiti, a jeziva atmosfera i odlično režirane scene nasilja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za ‘Ćaću’ se ističe žanrovska sličnost sa Matanićevim filmom ‘Fine mrtve djevojke’ koji je oduševio gledatelje 2002. godine.

Kritičari su nakon pulske premijere ‘Ćaće’ komentirali odličnu atmosferu te isticali kako je Matanić napravio vizualno odličan, snažan i uzbudljiv film u kojem ga fantastično podupire kamera Vanje Černjula.

Sam Matanić ga komentira kao filmsku apokalipsu jedne obitelji čiji se krikovi već iza prvog ličkog brda ne čuju od idiličnih zvukova prirode.

A, sada ono najzanimljivije: prvih deset osoba kojih nam se javi na Manjgurin facebook zid dobit će karte za ovaj šokantni triler.

Oznake:
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3