Dobitnici VIDI WEB TOP 100 nagrada za 2011.

Časopis Vidi organizirao je trinaesti po redu natječaj „VIDI WEB TOP 100“ za najbolje web stranice u Hrvatskoj i regiji, na koji se  prijavilo čak 2 700 webova. Stručno vijeće sastavljeno od profesionalaca iz web industrije potom je  izabralo 1 739 njih koji su, zadovoljivši tehnološke i sadržajne zahtjeve kakvi karakteriziraju suvremene web stranice, ušli u krug nominiranih za nagradu.

U žiriju je bilo 60-ak stručnjaka iz raznih područja znanosti, gospodarstva i tehnologije te hrvatskih organizacija i redakcija. Među nominiranim kandidatima imali su zadatak izabrati najboljih 100 hrvatskih i 10 regionalnih stranica, i to u 11 kategorija. Sudeći po nagrađenim stranicama, ove je godine još više do izražaja došla važnost sadržaja, koji se pokazuje ključnim za uspjeh weba, dok su tehničke karakteristike omogućuju funkcionalnost sadržaja. Drugim riječima, Stručno vijeće je tražilo i onu dodanu vrijednost u samom sadržaju stranice koja privlači posjetitelje.

Ono što je nama iz komunikacijskog kuta možda najzanimljivije, u kategoriji „Mediji, novosti, oglasnici“ prvo mjesto zauzeo je portal Dnevnik.hr. Naime, Nova TV je 1.6. ove godine lansirala redizajnirani Dnevnik.hr, na koji je javnost odlično reagirala. O tome koliko su promjene dobro prihvaćene, govore – brojke. Prema Gemius Audience izvještajima, doseg (reach) je tijekom pet mjeseci porastao za 31.5%, broj page viewova za 65.5%, a sama stranica se na Gemiusovoj ljestvici popela sa 11. na 8. mjesto. Dnevnik.hr je u suradnji s Novom TV dizajnirao tim Web.Burze, inače zaslužan za još dvije ovogodišnje uspješnice: portal RTL Televizije u istoj je ovoj kategoriji zauzeo solidno četvrto mjesto, dok je on-line portfolio renomiranog fotografa Matka Stanković nagrađen u kategoriji „Mobilne web aplikacije“.

dnevnik.hr

Sve dobitnike nagrada po kategorijama možete pogledati ovdje.

 

 

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3