DoGood or not to do good

DoGoodMobil33t (čita se Mobileet)je tvrtka koja razvija aplikacije za mobitele. Svakako najpoznatija, i koliko mi je za sada jasno jedina njihova aplikacija je DoGood. Pravo da kažem, ne bih ni znala da postoji da nisam naletjela na blog na temu pitanja je li riječ o plemenitosti ili tek novini koja brzo stječe poklonike kao i svaka druga imalo zgodna i praktična online ideja.

Smisao aplikacije namijenjene prvenstveno iPhoneu je sljedeća: Imate ideju kako učiniti nešto dobro danas? Možda je riječ o nekom malom činu, ali kad uploadate svoju ideju, ona stiže na mobitele svih koji imaju tu aplikaciju, oni ju prihvate ili ne. Svaki mali akt dobrote tako postaje nešto što će danas učiniti 500, pa i tisuće ljudi. U trenutku dok pišem ovo, najpopularniji današnji DoGood je „Family time Sunday!“.  Trenutno stanje stvari može se, jasno, pratiti na općepopularnom Twitteru.

Kako se navodi na stranicama Mobil33t-a, DoGood su kreirala tri studenta s University of Michigan koji smatraju da s obzirom da je smisao ove aplikacije činiti dobro, ona mora biti i jest besplatna. Teško je naći podatak koliko točno ljudi diljem svijeta trenutno koristi aplikaciju (govori se broju od stotinjak tisuća), još teže je odrediti one koji se iskreno drže onoga što prihvate ili predlože, a najteže je povjerovati da je zaista riječ o samoj, suštinskoj dobroti i neopisivo jednostavnom načinu da se promijeni svijet na bolje.

 

Oznake:
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3