E moj Milane, jesu te mali zeleni…

„Formiranje Ureda za upravljanje u hitnim situacijama je potreba, a ne hir!”, rekao je Bandić. Ok, ok, i onda se ipak predomislio oko kupnje bespilotne letjelice i helikoptera te gradnje Pentagona na hrvatski način. Dakle, Milane, svakome je bilo očito da ovakve izjave i planovi u vremenu koje više ne treba posebno objašnjavati jer je Ivo sve rekao, neće proći samo tako. I ne samo da nije prošlo samo tako, nego je Radio Antena napravio remake Orsona Wellesa o viđenjima NLO-a iznad Zagreba. I šta jest, jest, odlično su to izveli. Napali Bandića, reklamirali sebe ali i natovarili si krim policiju u postaju…

Kako je samo lako izazvati paniku… Mali zeleni su se nanovo pokazali iznimno učinkovitim potezom, 70-ak godina kasnije.

“Iako se prvotno mislilo da je riječ o marketinškom triku, vezanom uz promociju filma, oko 11.20 sati su na radijskoj postaji konačno priznali kako je ono što je prezentirano javnosti kao ozbiljna vijest i što je izazvao paniku i niz bezrazložnih poziva građana i medija dežurnim službama, “zafrkancija na račun `tenka` zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Građanima koje su uznemirili, tad su se i ispričali.”, stoji na web portalima.

A u trenutku dok pišem ovaj blog, web stranica radio postaje se ne može otvoriti, hm, možda ipak jesu alieni…

U nastavku prigodna pričica…
Spavač iz Pogane Vlake

Autor Vojislav Mazzocco

U udobnoj špilji negdje na jugu Vaziristana samo zvuk vrtnje globusa oko osi remeti tišinu. Desetak muškaraca promatra svog vođu, čekaju njegovu odluku. Iznenada, kao da je nadahnut, on prstom zaustavi globus i pokaže na Zagreb.

– Nemoj, Osama, brade ti Prorokove! Nastradat ćemo! – uskokodakali su se prestrašeni mule. Ljudima koji su bez straha isplanirali rušenje tornjeva u New Yorku, ne trepnuvši digli u zrak podzemnu u Madridu, onako usput skršili London, dah je izbilo ime opasnog cilja.

– Zagreb čuva onaj Kalinić, ljudi će nam izginuti – usudio se proturječiti Osami jedan od starijih savjetnika.

– Ma, ne mora to biti nešto veliko, zatrujte im vodu – pomirljivo će Bin Laden.

– Već su to preživjeli, brate. Otporni su i na mineralna ulja i na atrazin. Neuništivi su ti purgeri – odgovara mu stručnjak za opasne stanovnike podnožja Medvednice.

– Pa možemo im valjda srušiti neku zgradu, uništiti makar neku sirotinjsku ulicu – predložio je već poljuljani vođa terorističke mreže.

– Ma, ulice im propadaju u zemlju, a oni se ni ne osvrću – umorno će stari ratnik.

– Skršite im stadion, pustite plin, posijecite stabla, zapalite smetište, otmite im lovu! Napravite nešto, nesposobnjakovići! – proradio je čir Osami bin Ladenu. Njemu će netko reći da je nešto neizvedivo!?

– Njima je to k’o dobar dan – rezignirano će mula.

– Pa dobro, tko vodi taj grad? – već pred predajom promrmljao je Saudijac.

– Milan Bandić, on ih trenira, a Pavle Kalinić mu je zapovjednik obrane – ustrašeno će neuspješni planer napada na Zagreb. U tom se trenutku Osami vratio pobjednički sjaj u oči. Otpustio je bez riječi svoje savjetnike i sam sebi čestitao. Dobar je posao napravio kad je u Poganoj Vlaki angažirao spavača.

Oznake:
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3