HUOJ Grand Prix: Krešimir Macan na mjestu zamjenika predsjednice žirija

grand prix

Imenovani su članovi stručnog žirija za dodjelu godišnjih nagrada HUOJ-a Grand PRix 2017, javlja HUOJ. Žiri broji 15 članova i članica koji su stručnjaci za odnose s javnošću u tvrtkama, stručnjaci iz agencija za odnose s javnošću, stručnjaci za odnose s javnošću iz javnog i nevladinog sektora te predstavnici znanosti, odnosno visokoškolskih ustanova na kojima se predaju odnosi s javnošću.

Daria Mateljak, predsjednica žirija, direktorica za Hrvatsku u Hauska & Partner

Daria je veteranka u odnosima s javnošću, kojima se bavi već četvrt stoljeća. Prvi dio karijere provela je kao savjetnica i načelnica odjela u državnim tijelima – Ministarstvu informiranja RH te Vladi Republike Hrvatske, gdje je radila od 1991. do 2001. U međunarodnoj konzultantskoj kući Hauska & Partner radi od 2001. Vodi složene projekte iz područja strateških komunikacija, organizacijskog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Poznata po svojem interdisciplinarnom pristupu, Daria ima i višegodišnje predavačko iskustvo. Predavačica je na Hrvatskim studijima gdje drži nastavu iz kolegija Odnosi s javnošću u djelatnostima i Strateško razmišljanje te na Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays drži kolegije iz područja društvene odgovornosti. Na LSPR-u predaje kolegij iz Mjerenja i evaluacije u odnosima s javnošću.  Objavljuje stručne i znanstvene radove na međunarodnim konferencijama. Daria ima CIPR diplomu i certifikat za predavača te HUOJ-ev certifikat stručnjakinje za odnose s javnošću. Doktorska je kandidatkinja iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti. Članica je CIPR-a i HUOJ-a, u kojemu je godinama aktivna u raznim tijelima i radnim skupinama. Godine 2015. dobila je posebno priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos razvoju struke.

Krešimir Macan, zamjenik predsjednice, generalni direktor u Manjguri

Krešimir Macan je istaknuti hrvatski PR stručnjak i CIPR certificirani predavač specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i digitalne društvene medije. Danas uspješno vodi vlastitu agenciju za odnose s javnošću – Manjgura, osnovanu još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću. Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine i do danas je uspješno radio u kampanjama u cijeloj regiji – uz Hrvatsku, u Makedoniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Krajem 1998. angažiran je kao prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik Hrvatske radio televizije (HRT). Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređenja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora Madison Consultinga, koja je u tom periodu postala jedna od vodećih agencije za odnose s javnošću u Hrvatskoj.  Diplomirani je inženjer elektrotehnike, govori četiri strana jezika. Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (IAPC).

Članovi:

Marina Burazer, direktorica Sektora korporativnih komunikacija INA-Industrija nafte, d.d.

Direktorica je Sektora korporativnih komunikacija INA-Industrija nafte, d.d. Zadužena je kreiranje komunikacijske strategije i upravljanje aktivnostima iz područja marketinga, brand menadžmenta, odnosa s javnošću i društveno odgovornog poslovanja. Karijeru je  započela 2003. godine u Policijskoj upravi zagrebačkoj gdje je obavljala poslove odnosa s javnošću, a posebice je bila zadužena za kontakte s medijima. 2009. godine prelazi u INA-Industriju nafte d.d. najprije na poziciju direktorice Službe za odnose s javnošću, a od 2012. imenovana je na sadašnju poziciju.

Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta

Martina Rizman Matić zadužena je za strateško komuniciranje, odnose s javnošću i gradnju imidža, internu komunikaciju i razvoj korporativne kulture, društveno odgovorno poslovanje te krizno komuniciranje u Vipnetu, uz usklađivanje strategije komuniciranja na razini Klastera Hrvatska Makedonija. Inicirala je i sa svojim timom u Vipnetu pokrenula prvu društvenu mrežu za dobrotvorni crowdfunding „Čini pravu stvar“, koja je ujedno krovni naziv Vipnetovog programa društveno odgovornog poslovanja. Dugogodišnju karijeru u Vipnetu započela je 2005. godine kada je u odjelu odnosa s javnošću angažirana kao koordinator različitih događanja i društveno odgovornog poslovanja tvrtke. U starijeg koordinatora za društveno odgovorno poslovanje i interne komunikacije promaknuta je 2010. godine, a godinu kasnije preuzela je zaduženja operativne zamjenice direktorice korporativnih komunikacija. Uz završen Filozofski fakultet u Zagrebu te diplomu iz engleskog i francuskog jezika i književnosti, Martina se stručno usavršavala i pohađanjem različitih poslovnih programa. Tako je pri vodećoj poslovnoj školi u jugoistočnoj Europi, Cotrugli Business School, završila Mini MBA Program, dok je pri sveučilištu Quadriga u Berlinu pohađala konferencije za interne komunikacije.

Davor Jakovac, voditelj internih komunikacija Hrvatske pošte

Davor Jakovac vodi internu komunikaciju Hrvatske pošte od 2010. godine i glavni je urednik svih tiskanih i digitalnih platformi Hrvatske pošte. Od 2001. do 2009. radio je u Večernjem listu i Styriji internu komunikaciju te PR oglašavanje. Vodio je i sudjelovao u brojnim komunikacijskim projektima koji su osvojili domaće i međunarodne strukovne nagrade, među ostalima tri puta Ifra Cross Media Awards 2006., 2008. i 2009. te  INMA Award 2008. za Večernji list. Za Hrvatsku poštu od važnijih izdvajamo finale World Mail Awarda 2010. i 2011. za tri projekta, drugo mjesto u natječaju MojPosao za Najbolje HR prakse 2011. godine kao i dva GrandPrixa HUOJ-a za internu komunikaciju u Hrvatskoj pošti – 2011. za projekt „Djelatnik na prvom mjestu“ te 2015. za projekt prilagodbe kompanijske kulture koji  vodi u Hrvatskoj pošti od 2014. godine. Za isti projekt Hrvatska pošta nagrađena je i prvom nagradom u kategoriji „People management“ World Mail Awardom 2015. u Bruxellessu.  Uz članstvo u HUOJ-u redoviti član je i EACD-a (European Association of Communication Directors), a 2016. bio je član međunarodnog žirija u natječaju INMA Global Media Awards 2016. godine za najbolje globalne medijske, oglašivačke i komunikacijske projekte. Profesionalni fokus su mu kompanijska kultura, utjecaj komunikacije i angažmana zaposlenika na transformacijske i razvojne procese u poduzećima, medijski kanali i pretvaranje izazova u inovacije te upravljanje strateškim internim  komuniciranjem i povezivanje s eksternom komunikacijom te ulogom zaposlenika kao nositeljima vrijednosti branda.

Dario Gabrić, direktor Ureda korporativnih komunikacija Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Dario Gabrić rođen 1977., ima gotovo 12 godina relevantnog iskustva u segmentu odnosa s javnošću, od toga više od devet na menadžerskoj poziciji, stečenog radom u Erste grupi,  jednoj od vodećih bankarskih grupacija središnje i istočne Europe. Kao direktor Ureda korporativnih komunikacija Erste banke, sa svojim timom je nadležan za izradu komunikacijske strategije i provedbu aktivnosti eksternih i internih komunikacija banke, kao i koordinaciju komunikacijskih aktivnosti ostalih članica Erste grupe u Hrvatskoj, odnosno drugim zemljama s područja Balkana. Prije no što je ušao u svijet korporativnih komunikacija u financijskom sektoru, devet godina proveo je radeći kao trener mlađih dobnih skupina u Rukometnom klubu Zagreb, uključujući i rad s nacionalnim selekcijama mladih rukometaša pod kapom Hrvatskog rukometnog saveza. Diplomirani je novinar po struci, aktivno se služi engleskim, pasivno njemačkim jezikom, oženjen je, otac dvoje djece koji svoje slobodno vrijeme najradije provodi s obitelji i prijateljima.

Dijana Vetturelli, direktorica VETTURELLI d.o.o

Proteklih deset godina svoje karijere Dijana je posvetila strateškim korporativnim sponzorstvima. Vlasnica tvrtke VETTURELLI d.o.o. kreirala je brojne sponzorske strategije koje su zamijećene i nagrađivane na međunarodnoj razini. Za sebe kaže da je “sponsorship architect” te da tajna uspješnih sponzorstava leži u integraciji u cjelokupno poslovanje. Prije osnivanja tvrtke iskustva je stjecala u području marketinga, prodaje i strategije u Robert Bosch-u gdje je kao menadžerica radila u Njemačkoj, Austriji i Poljskoj. Tijekom tih godina aktivno je pratila i sukreirala proces regionalizacije, kako za države njemačkog govornog područja, tako u drugoj fazi i za države naše regije. Po povratku u Hrvatsku, u sklopu koncerna postaje najmlađi i jedini ženski Country manager na svjetskoj razini u području automobilske tehnologije odgovorna za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu.
Uža su joj specijalnost kreiranje strategija, a najveći izazov osmišljavanje i provedba održivih projekata te njihova integracija u internu komunikaciju. Dijana Vetturelli članica je žirija najprestižnije europske sponzorske nagrade “ESA Excellence Awards” koja će se održati u veljači 2017. godine u Londonu. Time će Hrvatska, po prvi puta u povijesti, imati svog predstavnika.

Maja Gradišar Perotić, savjetnica u agenciji Media Val

Savjetnica je u agenciji Media Val, specijaliziranoj za komunikacijski menadžment, u kojoj radi od 2007. godine. U dosadašnjem radu s najvećim multinacionalnim i domaćim tvrtkama, među kojima su i PLIVA, INA, Viadukt, Coca-Cola i druge, stekla je iskustvo u brojnim industrijama i različitim područjima odnosa s javnošću, a mnogi projekti kojima je upravljala dobitnici su značajnih međunarodnih i domaćih nagrada. Osim s korporativnim sektorom, aktivno surađuje i s udrugama civilnog društva na brojnim društveno korisnim projektima. U agenciji Media Val zadužena je i za upravljanje internim komunikacijama, organizaciju studentske prakse i selekciju novih zaposlenika, dok u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću aktivno sudjeluje u radu Sekcije za društveno odgovorno poslovanje i vodi radionice o postupku prijave za godišnju nagradu Grand PRix.

Vlatka Vučić Marasović, pomoćnica pročelnice u Uredu župana Zadarske županije i glasnogovornica Zadarske županije

Pomoćnica je pročelnice Ureda župana Zadarske županije i glasnogovornica Zadarske županije. Upravlja radom Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana, obavlja poslove u svezi s ostvarivanjem prava na pristup informacijama, organizira i sudjeluje u promidžbenim aktivnostima na području Županije, koordinira poslove u vezi predstavki i pritužbi, a prema potrebi obavlja i protokolarne, savjetodavne te stručno-administrativne poslove iz djelokruga rada Ureda župana. Usklađuje rad u Odsjeku u izvršavanju najsloženijih poslova suradnje dužnosnika Županije s medijima i glasilima.  Priprema prijedlog komunikacijske strategije, medijaplan, obavlja poslove promidžbe Zadarske županije i sudjeluje u organizaciji sudjelovanja Županije na manifestacijama na kojima se predstavlja. 2014. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Od srpnja 2016. obnaša dužnost predsjednice Dalmatinske podružnice HUOJ-a.

Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske zajednice županija

Specijalista struke za razvoj lokalne demokracije, savjetnica u području odnosa s javnošću i upravnog komuniciranja, diplomirana novinarka. Dugogodišnja je suradnica lokalnih radijskih postaja i web portala, a od 2008. godine aktivna je u Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću. Trenutno je glavna tajnica Hrvatske zajednice županija. Profesionalno se bavi istraživanjem utjecaja medija na donošenje odluka u lokalnoj sredini kao i važnosti socijalnog kapitala za razvoj i uspjeh zajednice. Izdala je dvije knjige kratkih kolumna koja se uglavnom bave klasičnim ženskim temama. Od 2013. na čelu je podružnice HUOJ-a za Središnju Hrvatsku.

Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO

Krešimir Dabo rođen je u Rijeci 1984. godine. Po završetku Salezijanske klasične gimnazije, upisao se na Zagrebačku školu za menadžment, na kojoj je diplomirao ekonomiju, smjer menadžment. Specijalistički diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama završio je na Veleučilištu Vern´ s temom Analiza komunikacijskih aktivnosti Ansambla LADO kao kulturnog branda, a drugi diplomski studij završio je pri Sveučilištu Sjever, na studiju komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću. Završio je jednogodišnji studij pri Centru za mirovne studije u Zagrebu te je studirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Sudjelovao je u nizu seminara i radionica na temu poslovne kulture, menadžmenta u kulturi i komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Profesionalnu karijeru počeo je na području novinarstva, radeći u uredništvima nekoliko medijskih kuća, od Radio Studenta, Hrvatskog radija, Televizije Z1 do RTL Televizije. Radio je u Odjelu za odnose s javnošću na RTL Televiziji, a šest je godina vodio Službu za odnose s javnošću i marketing u Ansamblu LADO. Na mjesto ravnatelja Ansambla LADO imenovan je 1. siječnja 2015. na mandat od četiri godine. Na Veleučilištu Vern’ predaje na tri kolegija – Marketing manifestacija i Odnosi s javnošću u kulturi i Uvod u odnose s javnošću.

Ivana Rora, ravnateljica Domovinskog sjedišta Hrvatskog svjetskog kongresa u Zagrebu

Osposobljena je za brendiranje projekata i proizvoda, vođenje kampanje te krizno komuniciranje. Posebno osposobljena za realizaciju medijskih pokroviteljstava i vođenje PR kampanja. Radila je na velikim projektima kao PR manager i organizator na Danima vjenčanja za 2009., 2010., 2011. godinu, PR manager i organizator PRESS centra na projektu EKO ETNO HRVATSKA 2011. i 2013. godine, organizator događanja na komercijalnoj razini – Dani beba, Canon za Hrvatsku, Materina priča, organizator modnih revija s ciljem promocije hrvatske  mode – dizajnerica Mine Petre, Etno Mare, Katarine Đale, organizator izložbe slika hrvatskih slikara i kipara na međunarodnoj razini, organizator na projektu Hrvatske svjetske igre 2014. u Zagrebu i drugo. Urednica je knjige Hrvati islamske vjere –  autora Mirsada Bakšića. Dodatno se educirala u Maloj školi PR i komunikacija pri Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću.

Martina Mihordin, glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske

Martina Mihordin diplomirala je novinarstvo na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i završila Poslijediplomski specijalistički studij „Odnosi s javnošću“ na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je doktorandica na Poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Komunikologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2005. godine je glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u početku kao stručna suradnica, a potom kao stručna savjetnica. Njezin posao uključuje svakodnevno praćenje i analizu sadržaja objavljenih u tiskanim i elektroničkim medijima, uređivanje sadržaja na internetskoj stranici i na Intranet stranici namijenjenoj internom komuniciranju, koordinaciju komunikacije državnih odvjetnika s medijima, organizaciju konferencija za novinare i protokolarnih događanja te konferencija domaćeg i međunarodnog karaktera. U svom poslu analizira i prati objave državnih odvjetništava u medijima te provodi istraživanja radi unaprjeđenja komunikacije s javnošću. Organizira i predaje na seminarima i radionicama za državne odvjetnike-glasnogovornike te je predavačica u programima Pravosudne akademije Ministarstva pravosuđa i Državne škole za pravosudne dužnosnike. Također, voditeljica je Sekcije za javni sektor HUOJ-a.

Ksenija Žlof, voditeljica odnosa s javnošću Croatia Airlinesa

Ksenija Žlof, dugogodišnja je voditeljica odnosa s javnošću Croatia Airlinesa, urednica putnog časopisa Croatia i bivša novinarka. Već 1994. godine osnovala je PR odjel u nacionalnoj zrakoplovnoj kompaniji. Od 2002. godine počinje se baviti znanstvenim radom i upisuje doktorski studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru. Doktorirala je 2010. godine obranivši disertaciju s naslovom „Utjecaj izvora na vjerodostojnost medijskih objava (na primjeru Croatia Airlinesa)“. Od 2007. godine kontinuirano predaje na visokom školama, a od 2012. godine bavi se i nastavnom aktivnošću i na Medijskom sveučilištu u Varaždinu. Od 2002. godine kontinuirano izlaže na znanstvenim skupovima i objavljuje radove. Za doprinos u radu i razvijanju odnosa s javnošću te povezivanju struke sa znanošću 2012. godine dobila  je nagradu PRO.PR AWARD. Također, licencirana je miriteljica u alternativnom načinu rješavanja sudskih sporova te nositeljica certifikata Human Dynamic, Phare 2005.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3