Ima li i Vaša duša cijenu? Jeste li kurva ili svodnik?

Postoji cijena za svaku dušu kaže legendarni vrag Al Pacino u filmu “Vražji odvjetnik”

Jeste li možda i Vi istaknuli cijenu?

Kad sam pisao Ne, nismo svi isti – ovo nije PR! nadao sam se da ćemo svi skupa u elitnom društvu koje se voli nazivati odnosima s javnošću shvatiti da su neke stvari prešle granicu i reći odlučno ne. Ne – neprofesionalizmu, ne svodnicima, ne kurvama barem u našoj struci – možda ima i boljih naziva za njih, ali su ovi sasvim prikladni. Danas je krajnji čas. Da prestanete šutjeti o tome tko ima cjenike emisija, tko jamči klijentima objavljivanje u informativnim emisijama i na kojim televizijama, koji su klijenti došli i rekli “Sorry, one mi to jamče, vi ne – radit ću s njima”, koji su to urednici kod kojih mogu proći takvi prilozi, koji su to ugledni ljudi koji vam prijete na telefone – prijavite ih policiji… Nemojte biti hrabri samo u četiri oka i čekati da netko drugi izbori vaše bitke. Napravite taj mali korak za svakog od vas, a tako velik za struku za koju živimo s toliko strasti.

Jer vas ja poznajem kao drugačije iako znam da vas sve ovo istodobno užasno straši i nervira. Poznajem vas kao ljude koji putuju po svijetu, idu na seminare, u škole da bi naučili raditi onako kako to rade najbolji. Čitate knjige, pišete seminare, obrazujete se, učite mlade da ne smiju lagati i da bilo kakvo plaćanje prostora nema veze s odnosima s javnošću. Prva stvar koja me je jako razveselila na CIPR-u bio je nedvosmislen stav predavača oko advertoriala – to nije PR. Njihovi standardi su visoki i s godinama su se za njih izborili. Hoćemo li i mi?

Za kraj ću posuditi od mraka jednu misao dana:

When you reach an obstacle, turn it into an opportunity. You have the choice. You can overcome and be a winner, or you can allow it to overcome you and be a loser. The choice is yours and yours alone. Refuse to throw in the towel. Go that extra mile that failures refuse to travel. It is far better to be exhausted from success than to be rested from failure.

Nisam, niti ću ikada pristati biti gubitnik – jer se pošten obraz nikad ne može izgubiti!

Sve ostale dnevnike i vijesti vezane uz ovaj slučaj potražite ovdje.

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3