Jedno od često postavljenih pitanja…

… u proteklih nekoliko mjeseci bilo je i to kako to da se odjednom vraćam u svoju firmu, što se to odjednom dogodilo? Puno me kolega pitalo zašto sam otišao iz Madisona, pa zar to nije bila moja firma? Ako ste na ovu stranicu došli samo zato što tražite nešto više informacija o Krešimiru Macanu, na dobrom ste mjestu, a možete ih potražiti i na stranici O nama.

Mislim da gornji insert iz filma Jerry Maguire dobro opisuje kako je to izgledalo i mislim da mu ne treba ništa dodavati (nedostajala je samo zlatna ribica, ali ju je zamijenio cijeli kamion u koji su stale četiri godine života:-)). Martina hvala što si rekla – kud idete vi, idem i ja, makar smo se tada samo površno poznavali. Kao što sam napisao na Facebooku u pojedinim trenucima u životu i poslu morate krenuti dalje. Ja nisam bio suvlasnik u Madisonu, znam da su mnogi mislili da je to moja firma, nažalost nije bila i tu je kraj cijele priče. Sve što radim, radim sa strasti i zadovoljstvom, pa je tako bilo i s četiri godine koje sam proveo u Madisonu – hvala svima, posebno Mladenu na četiri vrlo zanimljive godine. Jednostavno nam se vizije i daljnji koraci nisu poklopili i danas jedino o čemu želim pričati su ono što mislimo dalje napraviti – a to je dobra, savjetnička tvrtka specijalizirana u odnosima s javnošću koja će moći jednako dobro raditi samostalno svoje projekte, ali i po potrebi združiti iskustvo s ostalima koji trebaju naše znanje i reference.

Manjgura je, kao što sve već vjerojatno imali prilike pročitati, riječ kojom se u okolici Dubrovnika zove žensko dijete, dakle curu ili curicu, dok muške nazivaju manjcima. O manjguri i manjku malo detaljnije u nekom od sljedećih dnevnika, prikupljam svu dokumentaciju na tu temu. Ako utipkate riječ u Google dobit ćete da se u Bosni tako nazivao sitan turski novac, a sigurno ćete pronaći još koju konotaciju. U svakom slučaju, krajem 1997. Manjgura je osnovana kao d.o.o. za odnose s javnošću, što je jako zbunjivalo sve one kojima smo isporučivali fakture, a nisu bili iz branše. Vjerovali ili ne, najvažniji klijent prve godine bio mi je Vemil s kojim sam dobio nagradu za najuspješnije osmišljen nastup na INFO 1998 (pokoj mu duši:-). Hvala Verici i Milanu na povjerenju te danas daleke 1998.

Ideja je i da ovaj naš web/blog bude mjesto okupljanja ljudi koji će pisati, komentirati i davati ideje koje kasnije mogu biti zanimljive svima koji se bave odnosima s javnošću. Pokušat ćemo s vremenom staviti i neke zanimljive dokumente, članke ili prezantacije online, kako bi pomogli onima koji traže odgovore na neka pitanja iz struke. Naravno svi vaši prijedlozi ili sugestije su dobrodošli…

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3