Još sedam dana do Blogomanije – najvećeg regionalnog skupa o blogu i blogerima

Pisali smo već prije na Manjguri, a evo pišemo i opet kako bi vas podsjetili na događaj koji, ako ste istinski zaljubljenik u bloganje i društvene mreže, nikako ne biste smjeli propustiti. Pitate se još uvijek o čemu je riječ?

Pa o najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj blogu i blogerima – Blogomaniji koja otvara svoja vrata od 7. do 9. prosinca u hotelu Falkensteiner, smještenom na poznatom srpskom skijalištu Stara planina. Da, da, dobro ste pročitali, mjesto radnje je skijalište. Jedinstvena lokacija za jedinstvenu konferencija koja će okupiti najpopularnije blogere iz čitave regije, kao i veliki broj posjetitelja koji prate i poštuju njihov rad ili žele ući u blogerske vode. Do sada se prijavilo preko 500 sudionika i 50 predavača, a interes za ovaj događaj raste iz dana u dan.

Tema prve Blogomanije bit će Utjecaj blogova i društvenih mreža na društveni i politički život u Srbiji i regiji. Trodnevni program uključuje dinamične panel diskusije te kratka i efikasna predavanja i radionice. U diskusijama će sudjelovati najčitaniji blogeri iz regije, koji će govoriti o stanju u blogosferi, perspektivama bloganja i drugim popularnim temama vezanim za blogove. Sudionici će također kroz radionice imati priliku naučiti kako postaviti i održavati blog, kako pisati da privuku redovno čitateljstvo, kao i kako do zarade od pisanja bloga. Ako vam to nije dovoljan razlog da već sada počnete pakirati stvari za Staru planinu, željeli bih vas obavijestiti da i vi možete aktivno sudjelovati u stvaranju ovogodišnje konferencije kroz predlaganje tema predavanja, ali i prijaviti se kao predavači. Interesantan podatak, zar ne?

Jake hrvatske snage u predstavljanju domaće blogosferu predvodit će Tadeja Blažević sa svojim kulinarskim blogom, urednik internet portala Netokracija Ivan Brezak Brkan, savjetnik za odnose s javnošću u agenciji Stratego Krunoslav Vidić te naš Krešimir Macan.

Organizatori ističu kako je cilj Blogomanije uspostavljanje komunikacije između regionalne zajednice blogera, tvrtki i države, kao i dijaloga između online i offline medija. Ideja je da se na jednom mjestu okupe svi sadašnji i budući blogeri kako bi razmijenili i stekli nova saznanja o ovom sve moćnijem medijskom kanalu koji mijenja svijet oko nas.

Naravno, nisu zaboravljene ni stanke za druženje i razgovor, kao ni večernje zabave. Prvu večer goste dočekuje #Kafanizacija, a naredne večeri posjetitelje će zabavljati Beogradski Akustični Orkestar.

Sudionici se do samog početka konferencije besplatno mogu prijaviti na stranicama Blogomanije. Upozoreni smo da su kapaciteti hotela Falksteiner zbog iznimnog interesa već popunjeni, ali je smještaj još uvijek moguće pronaći na obližnjim lokacijama u vlastitom aranžmanu.

Organizatori imaju velika očekivanja od prve Blogomanije, a njihov optimizam dodatno je opravdan kako  brojem prijavljenih sudionika tako i velikim brojem renomiranih predavača koji su pristali svoja znanja i pokoju tajnu podijeliti s okupljenima na konferenciji.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3