Josipović 60,29 Bandić 39,71 – veliki korak za Iva, mali za DIP:-)

Mislio sam ići spavati, ali sam prije toga ipak bacio pogled na službene rezultate predsjedničkih izbora. I gle čuda – kad zbrojiš dobiješ 100% – nisam mogao vjerovati. A tek nastavak – objašnjenje zašto je manje glasova od birača itd. – jednostavno nevjerojatno pa DIP je između dva kruga izbora usvojio većinu kritika koje smo im uputili – ne mogu vjerovati!

Za one koji nisu pratili temu dosad pročitajte – Mama, možeš li me zaposliti u DIP-u? i Najbolji posao na svijetu odnosno zašto bi puno toga trebalo mijenjati u izborima…

Sad su rezultati svakome jasni i lako ih je uspoređivati s rezultatima anketa.

20100110 neslužbeni rezultati predsjedničkih izbora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnji put je to bilo zahtjevnije jer se u rezultat morao uračunati i broj nevažećih listića, pa je i uspoređivanje ankete bilo kompiciranije – vidi Velik uspijeh Pulsa: odstupanje izlaznih anketa unutar 1%. No večeras je to puno lakše usporediti, jer je DIP odustao od nepotrebnog uračunavanja nevažećih listića, koji ne igraju u drugom krugu – samo će trebati pogledati rezultate samo za Hrvatsku i usporediti ih s izlaznom anketom i to je to.

Pohvala DIP-u za brzu reakciju iako ima tu stvari za promijeniti. Kada je Franjo Tuđman pisao Zakon o izboru predsjednika Republike Hrvatske lukavo je unio da pobjednik prvog kruga ide na prvo mjesto na listiću u drugom krugu. Jer je računao da će uvijek biti favorit. Koliko se sjećam novije zakonsko rješenje kojim su regulirani neposredni lokalni izbori slaže kandidate u oba kruga po abecednom redu. I tu sam se danas zamislio na biralištu – zar Bandić nije i u drugom krugu koristio plakate s brojem 1? A bio je broj 2?

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3