Kerum, Bandić i Dodik na jednom mjestu – vrijedno pohraniti:-)

Zagreb više ne želi Bandića, Splićani su zadovoljni Kerumom rezultati su telefonskog istraživanja koje je agencija Ipsos Puls napravila točno godinu dana nakon lokalnih izbora u Hrvatskoj. Popratili su dva aktera najburnijih kampanja u svibnju 2009 i pogledajte kako danas stoje:

Za gotovo polovicu Splićana, Kerum je ispunio očekivanja Jedinicu za dosadašnji rad Željka Keruma na mjestu gradonačelnika dodijelilo je 13,9 posto Splićana, a prolaznu dvojku 22,1 posto. Više ocijene mu je za dosadašnji rad dodijelilo 25 posto građana. 16,1 posto ocijenilo ga je ocjenom vrlo dobar, a tek 8,6 posto dalo mu je odličan. Prosjek mu je tako nezamjetno bolji od Bandićevog, tj. 2,8. Za gotovo polovicu građana Kerum je ispunio očekivanja, za 38,2 posto je uglavnom ispunio, a njih 8,8 posto u potpunosti. Razočarao je 37,8 posto birača.

Najbolji potez otvaranje vrtića, zamjeraju mu lošu komunikaciju

Najviše građana izdvojilo je otvaranje vrtića kao najbolji potez splitskog gradonačelnika, 57, 2 posto. 16,9 posto pohvalilo ga je zbog davanja novca umirovljenicima i nezaposlenima, 4,2 posto najboljim potezom smatra otvaranje prilazne ceste za novo rodilište, a socijalnu osjetljivost kao Kerumovu karakteristiku ističe 3,6 posto Splićana. Kao loše građani prvenstveno izdvajaju karakteristike Željka Keruma, a ne konkretne poteze. Na prvom je mjestu loša komunikacija (17,7 posto), afere iz privatnog života vezane za ostavljanje supruge (7,6 posto), nedolično ponašanje (5,6 posto), a nepotizam mu spočitava 5,2 posto birača.

Splićani su očigledno prepoznali konkretne poteze gradonačelnika Keruma, unatoč lošoj komunikaciji – siguran sam da bi ocjene bile puno polje da nema tih šumova u kanalu. Pogledajte samo neke od najboljih izjava:

A tu vam je i prošlogodišnje Otvoreno na temu njegove javne objave da čeka dijete s drugom i da napušta suprugu:

Bandiću je situacija znatno lošija jer je u predsjedničkoj kampanji zaigrao na sve ili ništa i – pogodio u ništa.

Jedna petina Zagrepčana (20,6 posto) Bandiću je za posljednji mandat dodijelilo ocjenu jedan. Isti udio građana (21, 9 posto) mu dodjeljuje dvojku. Tek oko sedam posto građana njegov rad u proteklih godinu dana ocjenjuje odličnim, a 16 posto vrlo dobrim. Prosječna ocjena njegova rada je 2,7 posto. Više od polovice građana, njih 59 posto, razočarano je radom Milana Bandića u posljednjih godinu dana, odnosno navode kako nije ispunio njihova očekivanja. Polovica građana smatra da situaciju između Bandića i skupštine treba razriješiti raspisivanjem novih izbora i za gradonačelnika i za skupštinu radi rješavanja napetosti i sukoba. Oko petina građana (21,7 posto) smatra kako sadašnji sastav treba odraditi mandat do kraja. Bandićevi glasači se očekivano zalažu za opciju da sadašnja vlast odradi mandat do kraja.

No, ako ste razočarani hrvatskom političkom scenom, za kraj pogledajte Milorada Dodika i pregled njegovih bisera emitiranih isti dan u Dnevniku Nove TV. Bio je pomalo Jubito dnevnik, ali jako zanimljiv i gledljiv:-)

Oznake: , , , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3