Kosor i Josipović zagrijali publiku, Milanović još ne izlazi na teren – kukulele

Iako izborna kampanja još uvijek nije službeno počela, medijska prepucavanja među političkim oponentima na našoj sceni se svakim danom očekivano intenziviraju. Očekivala se konfrontacija aktualne vlasti i oporbe, no do nje još, u značajnijim razmjerima, nije došlo. Glavninu medijskog prostora namijenjenog predizbornim čarkama zauzelo je nadmudrivanje premijerke i predsjednika. Sve je krenulo naopako po predsjednicu Vlade Jadranku Kosor nakon još jedne u nizu provokacija usmjerenih prema predsjedniku Ivu Josipoviću. Na upozorenje da ne bi bilo dobro da se Hrvatska zacrveni, a sve zbog imenovanja Igora Dragovana predsjednikovim izaslanikom na festivalu, dobila je odgovor koji možda nije očekivala – ‘Kosor samo kuka. Očito predvodi kukulele opciju’.

‘Mislim da je strah od crvenjenja vrlo opravdan. Hrvatska se već odavno crveni od nevolje, jada, siromaštva. I zaista se čudim da premijerka nema pametnijeg posla nego da ‘prebraja’ moje izaslanike i mašta o bojama kojima bi ‘farbala’ Hrvatsku. Nažalost, u vrijeme kada bi sve stranke, pa i Vlada, biračima trebali govoriti kako izaći iz krize, kako riješiti nezaposlenost, besperspektivnost, stečajeve… ona izgleda nema pametnijeg posla nego broji moje izaslanike’, rekao je predsjednik Josipović za Media servis.

‘Do sada od gospođe premijerke na ključna pitanja nisam čuo neki odgovor osim kukanja zašto moj izaslanik jest ovaj ili onaj. Tako da bih rekao da ako su ovi s jedne strane kukuriku koalicija, onda je opcija koju do sada prezentira premijerka pomalo ‘kukulele’ opcija. Bojim se da ćemo, ako se ovako nastavi, svi imati ‘kukulele’. Zato, molim koncentrirajmo se na bitne stvari, nadodao je Josipović u svojoj izjavi na zagrebačkom Hipodromu, podsjetivši pritom da su mu izaslanici bili i ministar obrane Davor Božinović, ali i župan Ante Sanader, obojica članovi HDZ-a.

Za Hrvatski radio Krešimir Macan komentirao je trenutno stanje u pretkampanji i što nas tek očekuje:

[audio:http://manjgura.hr/wp-content/uploads/2011/09/Kreso-HR.mp3]

Dnevnik HTV-a  se isto bavio trenutnim odnosima Kosor i Josipovića:

Veliki tekst ‘Nema objašnjenja za Milanovićevu šutnju, on mora povesti birače u pobjedu’ donosi mišljenja stručnjaka za političku komunikaciju o pretkampanji, korištenju izraza poput crvena Hrvatska, sukobu Kosor-Josipović, te iznenađujućoj pasivnosti Saveza za promjene.

‘Zoran Milanović definitivno mora povesti svoje birače u pobjedu i to birači od njega očekuju, kao što to čini i Jadranka Kosor bez obzira na to što ima pred sobom teži scenarij. Izbori su kao bitka – imate dvije vojske kojima samo netko treba viknuti ‘Juriš!’ i oni će se potući. Trenutačno imate jednu vojsku koja trči, zapjenjenu pričom o ‘crvenoj Hrvatskoj’ i isukanim sabljama dok druga vojska stoji i gleda svog zapovjednika koji se uopće ne nervira, niti izdaje kakve zapovijedi’, slikovit je bio naš Krešimir Macan. Nastavak priče ćemo budno pratiti:-) Kliknite na link za više tekstova na temu izbori 2011.

P.S. Nevolja nikad ne dolazi sama – Slobodna Dalmacija je dan kasnije prilično ošto napala Jadranku Kosor baš po pitanju crvene Hrvatske – kliknite na sliku za cijeli tekst.

Jadranka Kosor SD naslovnica SKH

Oznake: , , , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3