Krešimir Macan: Bijesprvi nije radio ništa što i ministar nije radio sam sebi

Kad se saznalo da iza Bijesaprvog stoji Krešimir Macan, telefoni u uredu Manjgure nisu prestali zvoniti. Novinari su tražili intervju s Macanom. Tako je nedavno pozvan na gostovanje u emisiji TV Bujica televizijskog kanala Jabuka koji možete pogledati na kraju teksta. Naravno, glavna tema bila je otkrivanje identiteta Bijesaprvog ali komentirala se i svrha dvosmjerne komunikacije na društvenim mrežama, kao i uloga spin doktora i glasnogovornice Vlade.

PR stručnjak koji stoji iza identeta Bijesaprvog kaže o toj ulozi: “Nismo radili ništa što i ministar nije radio sam sebi. Tada u toj strukturi vlasti koja je imala dosta dobar ulaz u medije, odnosno apsolutnu kontrolu nad većinom medija, prije svega pisanim a kasnije i na hrvatskoj televiziji. Oni su se osjećali presigurnima, mogli su izaći na ekran i reći bilo kakvu laž, pričekati da prođe ta sekunda ili dvije i nitko više im nije mogao reči da su lagali. Mi smo jednostvano tu stvar promjenili. Pitali smo zašto lažete?”

U PR industriji sve su zastupljeniji novi mediji pa se tako u svrhu komunikacije sve češće koriste alati poput Facebooka i Twittera. “Komunikacija na društvenim mrežama je neformalna. Kad krenete u dvosmjernu komunikaciju ljudi očekuju konkretne odgovore, ako ih nemaju onda će reći da radite per la finta, samo da bi ih impresionirali, a u stvarnosti ne želite razgovarati s njima” – jedan je od savjeta Krešimira Macana koji smatra da tvit “Jadni Splićani” nije tako veliki gaf kao reakcija koja je uslijedila.

Cijeli interviju pogledajte klikom ispod teksta.

Oznake: , , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3