Krešimir Macan: HDZ će vrijeđanjem izgubiti izbore

“Predsjednik HDZ-a trebao je zaustaviti uvrede na račun Josipovića, a ne podilaziti niskim strastima. Od čovjeka koji želi postati hrvatski premijer očekuje se da se u ovakvim situacijama ponaša državnički”, komentirao je Krešimir Macan za Slobodnu Dalmaciju nedavni istup Tomislava Karamarka u kojem je predsjednika Ivu Josipovića optužio kao “gospodina s drugoga brda koji perfidno radi protiv interesa vlastitog naroda”.

Na te Karamarkove riječi iz publike su počeli dovikivati da “znaju to đubre od Josipovića”, da je isti kao njegov otac, te da svi iz Vlade trebaju završiti u Kevinoj jami, na što im je šef najjače oporbene stranke javno zahvalio što ga povicima tako dobro nadopunjuju.

Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću i strateg predizbornih kampanja, smatra da je Karamarko grubo pogriješio kad nije reagirao na vrijeđanja iz publike.

“Predsjednik HDZ-a trebao je zaustaviti uvrede, a ne podilaziti niskim strastima. Od čovjeka koji želi postati hrvatski premijer očekuje se da se u ovakvim situacijama ponaša državnički. A ovo u Omišu nije bilo državničko ponašanje”, drži Macan, koji je uvjeren da s ovakvom retorikom Karamarko ne može dobiti parlamentarne izbore. Ona, prema Macanovoj procjeni, možda odgovara biračima čvrste desnice, no nedvojbeno odbija neodlučne birače na centru, koji na koncu uvijek presuđuju u izboru pobjednika.

“S ovakvom retorikom HDZ je zacementrian na 21 posto. Sve više birača vidi da je SDP loš, no alternativu ne vide u HDZ-u. Zato dvije najjače hrvatske stranke iz mjeseca u mjesec tonu prema svojem najnižem rejtingu, a građani se okreću Laburistima, Gabrićevu Nacionalnom forumu i ORaH-u Mirele Holy”, zaključuje Macan.

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3