Krešimir Macan i Manjgura na Bernaysu


krešimir

Bernays je sklopio ugovor o suradnji s agencijom čije ime na dubrovačkom dijalektu znači curica. Pogađate o kome je riječ? Manjgura – agencija za odnose s javnošću specijalizirana za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije.

Bernays nastavlja nizati partnerstva s agencijama za odnose s javnošću. Novi ugovor o suradnji sklopljen je s Manjgurom, savjetničkom agencijom s posebnim naglaskom na političku komunikaciju koja je osnovana još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću. Ugovor između agencije Manjgura i Bernaysa potpisali su Krešimir Macan, direktor Manjgure i mr. sc. Damir Jugo, dekan Bernaysa. Studentima je potpisivanje novog ugovora o suradnji između Bernaysa i još jedne vrhunske tvrtke za odnose s javnošću pružena dodatna mogućnost stjecanja praktičnih znanja za vrijeme studija kako bi kompetentni pristupili tržištu rada.

Krešimir Macan istaknuti je hrvatski stručnjak za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici te nove medije. Odnosima s javnošću bavi se od 1991. godine, a 1997. godine osnovao je savjetničku tvrtku Manjgura, jednu o prvih agencija za odnose s javnošću u Republici Hrvatskoj. Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Sudjelovao je kao autor i član tima u brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade RH (poput akcija Trajni nalog, Dajmo da čuju, Otvaranje autocesta).

Krajem 1998. angažiran je od strane HRT-a, kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Svoju je stručnost dokazao gostujući kao predavač na brojnim konferencijama o kriznom i strateškom komuniciranju. Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područje političkih komunikacija, odnosa s medijima i krizno komuniciranje.

Nedvojbeno je kako će najviše povlastica ovog sporazuma uživati studenti koji će već od nove akademske godine dobiti priliku stjecanja iskustva u odnosima s javnošću i koji će se moći iz prve ruke uvjeriti što znači „biti PR-ovac“.

Izvor: bernays.hr, 23.09.2013.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3