Krešimir Macan: Premijer Milanović se opet nije miješao u svoj posao

 

“Premijer Milanović se opet nije miješao u svoj posao, jedan je od najboljih komentara na društvenim mrežama koji opisuje kako se građani osjećaju oko cijele ove priče s automobilima”, komentirao je stručnjak za PR i politički marketing Krešimir Macan za portal PolitikaPlus.

– Ovo je samo zadnja od priča u kojoj Vlada RH pokazuje da nema strateškog pristupa mnogim gorućim problemima, pa sukladno tome niti odgovarajućih komunikacijskih strategija i pristupa, napominje Macan i nastavlja.

– Situacija se u godinu dana od najave natječaja stubokom promijenila – ministri su na pola put doživljeni kao oni koji ne znaju uštedjeti državni novac, koji ne rade svoj posao sukladno izbornim očekivanjima i narod koji sve teže živi ne dopušta da ga se vuče za nos. A i ministri su izgleda osobno malo zaparali nebo nosom pa imamo seriju izjava, koje nadmašuju Milanovićeve “Zoranizme”. Od Milanke Opačić i života ministara na minimalcu (a odbili su smanjiti svoje plaće i plaće saborskih zastupnika) do Željka Jovanovića i famozne “kočije”, kaž Macan i tvrdi kako ne smijemo zaboraviti da je cjelokupna javnost prije nekoliko mjeseci tražila da sisačko-moslovačka županica vrati, po njima skup, automobil – dok Vlada istodobno kupuje i skuplje.

– S druge strane, komunikacijski je Vlada postupila brzo i jedino moguće, ali uz puno šlampavosti – posuli su se pepelom, ali kad krenete iz dana u dan mijenjati informacije koje dajete – pojačavate dojam da premijer nema pojma što se događa u njegovoj vladi i državi. Štetu neće umanjiti, tema su kavanskih priča i mediji su ih se dohvatili – pogledajte naslovnice današnjih medija, tvrdi naš sugovornik.

Dodatno se, kaže Macan, otvorilo pitanje cjelokupnog natječaja.

– Jer je očito da ako uvežete u jedan paket i policijska vozila i luksuzne limuzine da samo jedan ponuđač u Hrvatskoj može ponuditi sve odjednom i u paketu – radili se ipak o pogodovanju ako je na istom tenderu bila i ponuda 30-tak milijuna povoljnija – i to dodatno baca loše svjetlo na cijelu priču. Pravilnik o korištenju službenih vozila je iz vremena HDZ-a, tender podsjeća na vremena HDZ-a – što se u stvari promijenilo u ovoj državi? A obećali su nam toliko toga – zato su građani s pravom ogorčeni. A mediji ih samo slušaju…, kaže Macan i zaključuje.

– Političari, policija i svi državni službenici se moraju voziti u ispravnim i po potrebi reprezentativnim vozilima – i to uopće nije pitanje – stvar je momenta i pristupa. Bešćutnost ove vlade je ono s čime je javnost osupnuta. Ostanemo bez novaca iz EU na par mjeseci i nikome ništa. Pa u svakoj normalnoj firmi bi direktor da nešto takvo napravi letio isti tren. Ne, u Vladi Zorana Milanovića još ih se nagrađuje novim limuzinama – to je ono što ljuti građane kojih je u ovom trenutku 300.000 blokirano, a skoro 400.000 na burzi, na kraju će Macan.

Oznake:
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3