Mala škola Jadranke Kosor: kako javno primiti političku poruku

Ukoliko ste javna osoba, ili to želite postati, pozornost javnosti možete zadobiti ili održati svojom originalnošću i slanjem poruka. Ipak, komunikacija je uvijek dvosmjerna pa stoga morate biti pripravni da ćete osim javnog odašiljanja poruka, s vremena na vrijeme biti izloženi i javnom primanju poruka. Tu se ne smijete postaviti kao Kalimero i nakon što primite poruku vikati „To je nepravda!“

Premijerka Kosor prepoznala je broš kao originalni komunikacijski kanal te već dulje vrijeme šalje poruke odabirom broševima na reveru. Premda je po komunikaciji broševima u svijetu poznata američka državna tajnica Madeline Albraight, broševi su u Hrvatskoj praktički postali sinonim za Predsjednicu Vlade. Do sada smo mogli vidjeti više ili manje maštovite uratke: škorpione, metle, odškrinuta vrata… A svjedočili smo i ponekom odgovoru od broja nezaposlenih kojeg je nosila Severina do jučerašnjeg podsjećanja na odnos sadašnje premijerke s bivšim premijerom u režiji Foruma mladih.

Poklanjanje takvog broša Premijerki legitimna je politička akcija zainteresirane političke skupine i primjer situacije u kojoj ste primorani javno primiti političku poruku. Nađete li se u takvoj situaciji najbolje je našaliti se na svoj račun. Nakon što ste primili takav poklon, zahvalite se, nasmiješite i nastavite sa dotadašnjim sugovornicima temu koju ste već započeli, ili otpočnite razgovarati o nečem drugom. Nemojte dalje raspravljati o poklonu, primanje političke poruke ne smije vas vidno pogoditi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yrOVriymlqY[/youtube]

Kako se u tom slučaju ne treba ponašati jest reakcija premijerke Kosor na primljeni broš na Rabu. Premda je prvotna reakcija bila dobra, osmjeh i možda tek prizvuk ljutnje u komentaru „jako ste originalni“ daljnja rasprava o duhovitosti, ukusu, odgoju i političkoj kulturi bila je potpuno suvišna i potvrda da je mala diverzija Foruma mladih uspjela. A što se tiče tvrdnje premijerke da oni to ne bi „priuštili njihovom predsjedniku“ podsjetimo se na vrlo uspješan, originalan performans mladeži HDZ-a koji su kao komentar na Milanovićeve tvrdnje o Saboru i boli u preponama organizirali tjelovježbu i rastezanja na Iblerovom trgu.

Politička Hrvata kultura u i dalje će se razvijati i ovakvih će pojava zacijelo biti sve više, stoga se pripremite za „aktivno i pasivno komuniciranje“.

Oznake: , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3