Mama, možeš li me zaposliti u DIP-u?

Gledajte ljudi u Državnom izbornom povjerenstvu primaju cijelo vrijeme plaću da bi u svake četiri godine proveli nekakve izbore, što mi se čini poslom iz snova u Hrvatskoj. Niš ne radiš, nikome ne odgovaraš, pa se ovim putem otvoreno javljam da me se netko sjeti sljedeći put kada se budu dijelile sinekure – bar nećete morati čitati moje dnevnike:-).

Zašto sam ovako iziritiran radom DIP-a? Prvo kada dođete na stranice Državnog izbornog povjerenstva, morate dodatno kliknuti da bi uopće došli na stranicu aktualnih izbora. Na samom početku je to bilo još katastrofa, jer se link krio iza logotipa i prvi put sam ga tražio pola sata. Očigledno je dizajn stranice radio netko tko baš s funkcionalnošću nema veze, a to mu je netko morao i odobriti. Sjedi 1 prvi put!

Drugo, nisu radili nikakvo poticanje birača za izlazak na izbore, o tome smo dosta pisali, pa neću duljiti, radije novce za plaće u DIP-u prepolovite i dajte Gongu. Sjedi 1 drugi put!

Treće – pa kakvi su im ovo rezultati? Nigdje zbroj nije 100%, a radi se o dva kandidata – dakle postoci ispravnih glasova bi se trebali podijeliti na dva kandidata. Pogledajmo Split – kažu pristupilo glasovanju 71.177 ili 44,28 %, od toga broj važećih listića 69.482 ili 97,65 %, dok je broj nevažećih listića 1.669 ili 2,35 %. Rezultat Željka Keruma je 56,87 % dok je onaj Ranka Ostojića 40,75 %. Kada to zbrojite dobijete 97,62 % što ne odgovara broju važećih listića, ali je to vjerojatno posljedica lošeg zaokruživanja kod računanja. Ali nije ok. Ono što puno više nervira da rezultat nije dat za važeće listiće – jer oni čine osnovu za računanje – dakle 100 % glasova – prema tom jedino ispravnom kriteriju Kerum je s 40.479 glasova dobio 58,26 % a Ostojić s 29.003 glasova dobio 41,74 %.

Rezultat koji je izborni stožer Željka Keruma objavio već oko 20:30 (dakle sad prije prvih neslužbenih rezultata DIP-a) bio je 69.482 glasača ukupno, 58,58 % u odnosu na 41,42 %. Dakle dva sata prije nego što su takve rezultate imali u GIP-u i DIP-u uz minimalnu greškicu negdje u unosu. Kad sve to vidite pitate se jednostavno što im toliko treba i zašto rade ovakve greške? Sjedni 1 treći put!

Jer trebalo je vidjeti Željka Keruma, kojemu kalkulator uvijek radi savršeno, bez obzira na umor, kako se pita a zašto zbroj nije 100% i zašto se ovaj rezultat razlikuje od našeg – ne razlikuje Željko, nego DIP nema pojma što radi…

Cjeloviti rezultati lokalnih izbora nalaze se na stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Kliknite na link za više tekstova na temu lokalni izbori.

Ako vijesti iz Manjgure želite primati e-mailom pretplatite se ovdje – upišite e-mail adresu i ponuđeni antispam kod, te potvrdite da ste vlasnik adrese klikom na link za potvrdu koji će vam biti poslan na upisanu e-mail adresu.

Lokalni izbori 2009

↑ Kliknite ako želite rotator i na Vašim stranicama

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3