Manjgura otvorila vrata studentima Edwarda Bernaysa

Nakon sklopljenog ugovora s Edward Bernays Visokom školom za komunikacijski menadžment, na praksu su počeli pristizati njihovi prvi studenti. O svojim iskustvima u Manjguri govori Domagoj Bunčić, student diplomskog studija "Odnosi s javnostima."

Macan, Jugo

1. Jedan si od prvih Bernaysovih studenata koji je krenuo na studentsku praksu. Kad si otvorio sustav i kad se pred tobom otvorio niz mogućnosti i brojne PR agencije, na što si prvo pomislio? Je li bilo teško izabrati agenciju za u kojoj ćeš odrađivati praksu?

Prvo što sam pomislio je – koliki izbor! Zatim sam se bacio na proučavanje aktivnosti kojima se pojedina agencija bavi i odabrao Manjguru jer u svom portfelju nudi sve usluge – krizno komuniciranje, odnose s medijima, organizaciju PR događanja, politički marketing i razne druge. Gostujuće predavanje Krešimira Macana na Bernaysu samo je dodatno učvrstilo moju odluku.

2. Sjećaš li se prvog dana prakse i svojih očekivanja? Jesi li bio nervozan i pazio na svaki detalj – od odjeće do toga što ćeš reći?

Sjećam se prvog dana, takvo što se ne zaboravlja. 🙂 Naravno da je bila prisutna mala trema, kao što je uvijek prisutna dok radimo ono do čega nam je stalo. Drugi praktikanti i zaposlenici Manjgure su mi svojom otvorenošću pomogli da se brzo uklopim u ekipu te ih ovim putem pozdravljam i zahvaljujem im na pomoći. Došao sam odjeven tipično studentski, tenisice i traperice, u Manjguri nema posebnih pravila odijevanja ali se pazi na urednost.

3. Na predavanjima si upoznao teorijski dio odnosa s javnošću. Sad u agenciji imaš priliku na vlastitoj koži iskusiti kakav je život PR-ovca u praksi. Jesu li teorija i praksa komplementarne i koliko je zapravo praksa različita od teorije?

Teorija i praksa su apsolutno komplementarne. Ono o čemu sam slušao od naših predavača, mogao sam lako prepoznati u praksi. Iako, moram priznati, da su profesori s Bernaysa ljudi s iskustvom koji lako i živopisno mogu dočarati praktična iskustva i kod povezivanja teorije i prakse ne nailaze na ikakve probleme. Dakle, teorija je različita od prakse onoliko koliko ju je predavaču lako ili teško dočarati.

4. U agenciju si došao s određenim očekivanjima. Koliko su se ona promijenila? Jesi li i dalje zadržao onaj isti entuzijazam s početka? Želiš li i dalje biti PR-ovac?

Moja očekivanja se nisu promijenila, i dalje su ostala velika. Entuzijazam mi s vremenom samo raste jer svaki dan donosi nove izazove i obogaćuje me novim znanjem i iskustvom. Praksa je definitivno
učvrstila moju odluku da se bavim odnosima s javnošću.

5. Je li Bernays ostvario tvoja očekivanja? Što ti se najviše sviđa?

Bernays je od početka podigao letvicu dosta visoko pa su i moja očekivanja porasla. Kako akademska godina odmiče, sve više se uvjeravam u kvalitetu njegova programa koja ga izdvaja od drugih visoko obrazovnih institucija koje ne nude ništa slično. Apsolutno mi se najviše sviđa povezivanje teorijskih znanja s praktičnim iskustvom, bilo kroz radionice, praktične kolegije i naravno, studentsku praksu koja dolazi kao točka na i našeg studiranja.

Studenti praktikanti

Oznake: , , , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3