Marko Rakar novi predsjednik Europskog udruženja političkih konzultanata (EAPC)

Komunikacijski stručnjak i politički savjetnik Marko Rakar izabran je danas u Kopenhagenu za novog predsjednika Europskog udruženja političkih konzultanata (European Association of Political Consultants – EAPC).

potpredsjednik Igor Mintusov (rusija), potpredsjednica Kristina Wilfore (Turska) i predsjednik EAPCa Marko Rakar (Hrvatska)

Rakar je za predsjednika EAPC-a, koje okuplja članove iz 20 zemalja, izabran na godišnjoj skupštini udruge održanoj u Danskoj. Prvi član EAPC-a iz Hrvatske, Rakar je prije izbora na mjesto predsjednika, bio član Upravnog odbora i potpredsjednik.

Prilikom preuzimanja dužnosti Rakar je izjavio „Ponosan sam i sretan što je kroz ovo priznanje i Hrvatska prepoznata kao zemlja čiji stručnjaci kroz ovako visoke pozicije u stručnim udrugama mogu pridonjeti razvoju struke i demokracije u Hrvatskoj i u svijetu“.

Marko Rakar (1972) je izvršni direktor konzultantske tvrtke MRAK usluge d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. Iza sebe ima cjeloživotno iskustvo rada i pisanja za medije. Vodio je ili sudjelovao kao savjetnik na više uspješnih kampanja i političkih utrka za razne organizacije, stranke i nezavisne kandidate na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Hrvatskoj, Europi, Aziji, Latinskoj Americi i SAD-u.

Marko Rakar je priznati predavač i konzultant za teme organizacije, novih medija, politike, transparentnosti  i borbe protiv korupcije. Radio je na projektima raznih međunarodnih institucija kao što su Vijeće Europe, Europski fond za Balkan, Europski parlament, UN Development Program, Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Transparency International, OLAF, Svjetska banka, US State Department, Olof Palme International Centre, Partnerstvo za otvorenu vlast i Vladu RH.

World eGovernment forum je prepoznao Rakara kao jednu od „Top 10 osoba koje mijenjaju svijet politike na internetu“. Predsjednik je organizacije civilnog društva „Vjetrenjača“ koja je posvećena uvođenju transparentnost i promicanju otvorenog upravljanja u Hrvatskoj, ali i šire. Od 2012. godine Rakar je mlađi član Svjetske akademije znanosti i umjetnosti. 2013. godine Rakaru je Hrvatski informatički zbor dodijelio medalju „Informatika“ koja se dodjeljuje organizacijama i pojedincima za postignuća u širenju i promicanju informacijskih tehnologija u društvu. Rakar je također i tajnik IAPC-a (svjetskog udruženja političkih konzultanata).

European Association of Political Consultants (EAPC) je vodeće profesionalno udruženje političkih konzultanata i komunikacijskih savjetnika u politici i javnim službama u Europi. Udruženje je osnovano 1996. godine. EAPC je platforma za razmjenu ideja profesionalaca koji se bave političkim kampanjama te mjesto prekogranične suradnje i razumijevanja. Udruženje je posvećeno pružanju potpore razvoju demokratskih struktura u Europi. Na godišnjim okupljanjima (EAPC Conference i EAPC Master Class) članovi udruženja imaju priliku razgovarati o najnovijim trendovima i tehnikama u političkim kampanjama te raspravljati o razvoju demokracije u Europi i svijetu. EAPC blisko surađuje s drugim profesionalnim organizacijama kao što su IAPC i AAPC.

Manjgura ističe i ponosi se članstvom svoga osnivača Krešimira Macana u istoj organizaciji, koji je nedavno na temu “Izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji” održao prezentaciju na konferenciji u Copenhagenu. (http://eapc-2016.dk/speakers/54-macan)

Za dodatne informacije i izjave kontakt je mrakar@mrak.biz ili +385912086140.

Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3