Milanović: Bandić puno radi i ima puno rezultata

Prije tjedan dana sam vas pitao Jesu li građani Zagreba uistinu nezadovoljni Milanom Bandićem? (pogledajte zanimljivu diskusiju na tu temu na pollitika.com). I pokazalo se da sam bio u pravu, kako u pogledu građana, tako i vezano za Bandićevu poziciju – što je super primjer da ustanovimo da ono što vidimo mi, koji se aktivno bavimo politikom i biznisom, ne vidi nužno i većina građana. A u konačnici, oni odlučuju…
Prvo je Sanader izjavio da osobno planira pohod na Zagreb i Rijeku (isto vidi raspravu na pollitika.com) i dao SDP-u za misliti budući da su par dana prije iscurili njihovi podaci da mogu pobijediti u samo dvije županije na sljedećim lokalnim izborima. Bandić je lukavo iskoristio malo nesnalaženje i već je službeni kandidat svoje organizacije za gradonačelnika Zagreba.
I naravno šećer dolazi na kraju – Bandić puno radi i ima puno rezultata – Zoran Milanović u Novom listu prije nekoliko dana.

Odnosi između Iblera i gradske vlasti Zagreba s Milanom Bandićem na čelu stalna su tema. Je li moguće da vi kao predsjednik stranke niste znali da je Izvršni odbor SDP-a Zagreba ponovo jednoglasno kandidirao Bandića za gradonačelnika?
– Naravno da sam znao. I to unaprijed. Druga je stvar što neki od vaših kolega pišu.
Možete li dati ocjenu rada Milana Bandića na čelu Zagreba?
– Puno rada, puno rezultata. I puno prostora za još više u budućnosti.
A ocjena funkcioniranja Holdinga.
– Ustanovljenje takvog modela vidim kao dobru namjeru s ciljem da se stvari transparentnije i racionalnije vode. To nije jednostavnije provesti. Uvjeren sam da će se u najskorijoj budućnosti Holding pokazati kao uspješna i korisna stvar za Grad Zagreb.
Kažete transparentnije i racionalnije, međutim Holding je najzaduženija firma u državi, USKOK »kopa« stalno po dokumentaciji zbog desetaka različitih povoda…
– Jedini »povod« za koji znam su Zagrebačke ceste. Tražimo da se taj slučaj temeljito istraži.
Kako je moguće da će Slobodan Ljubičić i nakon afere biti savjetnik u upravi Holdinga?
– Koliko je meni poznato, to nije točno.
Na što ukazuje činjenica da je Milan Bandić jedini član Skupštine?
– Na to da je jedini član Skupštine i da odgovara za sve dobro i za sve loše. Eto to. Ali očito je to zgodna »kost« za koju se hvataju mediji.
Vjerojatno zato jer to nigdje drugdje nije slučaj, a isto je u pitanju javna vlast?
– Jedino Zagreb ima ovakav Holding.

Još bi se sve ovo još nekako moglo progutati da nije objavljeno i ovo – POLA ISPITANIKA SDP-ove ANKETE – Nikad čuli za Jasena Mesića i Igora Rađenovića, samo nekoliko dana nakon gornjeg razgovora.

Prije postizanja sporazuma s Milanom Bandićem, glede njegove još jedne kandidature za mjesto gradonačelnika, predsjednik SDP-a Zoran Milanović razmatrao je i druge opcije, ali njih je pokopalo istraživanje javnog mnijenja. Rezultati ovog istraživanja pokazali su više od polovice ispitanih nikad nije čulo niti za Rađenovića niti za Jasena Mesića te je SDP procijenio da im pobjedu u Zagrebu može donijeti samo aktualni gradonačelnik Bandić.

I natrag smo na pitanju od prije tjedan dana – Jesu li građani Zagreba uistinu nezadovoljni Milanom Bandićem?. I tada, a i danas znao se odgovor NE, no uvijek ima onih koji radije uče na svojim, nego tuđim greškama.

PS I danas očekivani zadnji korak – Milanović: Podržavam Bandića za gradonačelnika.

Oznake: , , , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3