Morgan Freeman ponio u Hollywood originalan Križekov nakit kao uspomenu na Dubrovnik

Na  konferenciji za novinare uoči otvorenja 5.Dubrovnik Film Meetinga i prikazivanja njegovog novog filma „Invictus“, u kojem glumi slavnog Nelsona Mendelu, specijalni gost Morgan Freeman dobio je poseban dar. Viktor Križek, suvlasnik Zlatarne Križek, uručio mu je  originalan poklon, ručno izrađene gumbe za manžete koje će slavni glumac ponijeti sa sobom u Hollywood  kao uspomenu na boravak u Dubrovniku. Gumbi za manžete od žutog zlata s ugraviranim tlocrtom Grada Dubrovnika specijalno su izrađeni za ovu priliku. Rubovi starih dubrovačkih zidina optočeni su sa 102 brilijanta, pri čemu je tvrđava Minčeta označena s dva poveća brilijanta, ukupno je ugrađeno 0,71 karata dijamanata.

Glumac je bio ugodno iznenađen ovim neobičnim i nesvakidašnjim poklonom. Viktor Križek, uz zadovoljstvo što se glumcu dar svidio, vjeruje da će glumac gumbe nositi na još mnogo svečanih događanja na crvenom tepihu, kao podsjetnik na lijepe dubrovačke trenutke.

Vrhunski ručni rad iz kolekcije starog dubrovačkog nakita u originalnoj izvedbi zlatara Križek već je lani doživio premijeru na DFM kada je oduševio i glumce Mickeya Rourkea i Gillian Anderson.

Zlatarna Križek partner je ove jedinstvene filmske manifestacije koju Adriatic Luxury Hoteli već petu godinu za redom organizira s najprestižnijim regionalnim filmskim festivalom Sarajevo Film Festival. Kolekcija „Tradicionalni dubrovački nakit“ nosi znak „Izvorno Hrvatsko“ čime se mogu pohvaliti isključivo autohtoni hrvatski proizvodi, kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija te invencija, stoga je ovaj poklon pravi odabir za slavne svjetske zvijezde u promicanju izvornog hrvatskog brenda.


Maja Jenei

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3