Najdosadniji u Britaniji – Gordon Brown, David Beckham i Kate Winslet

U prijašnjim dnevnicima pisali smo o retorici i javnom nastupu, naveli pozitivne primjere iz kojih se može a i mora učiti ali i one negativne koje „ne pokušavajte niti kod kuće”.
U Velikoj Britaniji je tvrtka SpinVox provela istraživanje – koga Britanci smatraju najdosadnijim govornikom.
Prva „čast” pripala je upravo britanskom premijeru Gordonu Brownu. Britanci mu zamjeraju suhoparne govore i pametovanje . Ovo je zasigurno dobar mig Brownu da angažira dodatne medijske stručnjake. Pogledajte jedan njegov govor i procijenite sami.

Na drugom mjestu govornika zbog kojeg se Britancima diže kosa na glavi je ultra popularan David Beckham. Iako je njegova karijera hvale vrijedna, no ipak svojim sunarodnjacima ide na živce zbog svog cockney (u prijevodu: londonski naglasak) naglaska, karakterističnog za istočni London.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l17LPxQzSew[/youtube]

Treća mjesto pripalo je jednoj dami, dobitnici ovogodišnjeg Oscara, Kate Winslet. Prema ispitanicima, Kate nas zamara svojim emotivnim izjava poput one na dodjeli Zlatnog globusa. Pogledajte kako je to izgledalo.

Kao dokaz da nisu Britanci samo kritični prema svojim poznatim građanima, za najboljeg govornika proglašen je glumac Stephen Fry. Evo, pogledajte i zašto. 🙂

E pa sada, kako se i vi ne bi našli na nekoj listi najdosadnijih, pročitajte još jednom naše dnevnike na temu javnog nastupa.

Oznake: ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3