Only losers say ‘No’

Belfast_185x360_620935aIrska vlada je odlučila, uzevši u obzir propast prvog referenduma o Lisabonskom sporazumu, izvaditi tešku artiljeriju i krenuti u javnu kampanju toliko intenzivno da izgleda kao da su sutra izbori, samo nema predizborne šutnje.

Sudeći po anketama, u petak 2. listopada, vladini napori će se isplatiti jer Lisabonski sporazum prolazi, odnosno podrška se kreće do 65 posto. Ministarstvo vanjskih poslova pokrenulo je stranicu posvećenu isključivo Sporazumu. Ondje je sve toliko lijepo prikazano da sam čak i ja pregledala većinu postova, a „Lisabonac“ je meni zanimljiv samo zato jer bez njega nema daljnjih proširenja, ali s druge strane i tako  ‘ko živ, ko mrtav’ dok mi uđemo u EU. Web site Ministarstva objašnjava sve, od toga što je Lisabonski sporazum do podataka što donosi Irskoj, sve napisano lijepo razumljivo i simpatično, a i pregledno da ne može biti preglednije.

Lisbon Treaty

U kampanju su se uključile i mnoge medijski eksponirane ličnosti koje lobiraju u narodu da konačno samo kažu to veliko ‘Da’. Tako je Jutarnji donio priču o vlasniku Ryanaira koji preko provokativnih plakata poručuje „Only losers say no“.

no to lisbonS druge strane jednako aktivnu kampanju vodi i kontroverzna stranka Sinn Fein koja uredno zadaje glavobolje vladajućima. Oni pak plakatima poručuju ‘Vote no‘ te su posvetili dio na svojoj web stranici Lisabonskom sporazumu gdje se mogu među ostalim i downloadati posteri ove antikampanje.

 

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3