Politics and Media – British Council Sarajevo 1.7.2008

Za sve one koje zanimaju politika i mediji, vjerojatno će biti zanimljivo pogledati raspored seminara Politics and Media – Open debate: Impact of new technologies on the work of politicians and media, kojega će u ponedjeljak i utorak u Sarajevu organizirati British Council – a na kojem sam pozvan kao jedan od predavača. Ovdje je link na detaljan program Sarajevskog dijela programa, a nešto više o cijelom programu Politics and Media možete pronaći na stranicama British Councila.
Lord Neil Kinnock, BC Chair and Krešimir Macan, London, February 2008.U Londonu smo ove zime prvi put otvorili priču o ulozi novih medija, prije svega on line medija, blogova, videa i društvenih medija u definiraju novih odnosa između glasača, novinara i političara. Tamo nam je domaćin bio Lord Neil Kinnock, predsjednik British Councila (njegov je sin kao direktor ruskog ureda British Councila upravo u tom trenutku imao onu famoznu krizu sa zatvaranjem ureda British Councila u Rusiji, ako ste se pitali o istom prezimenu), s kojem smo imali priliku povesti vrlo zanimljivu debatu na uvodnom susretu. On se nije toliko bavio on line medijima, koliko spinom i njegovim negativnim posljedicama, što je i lako jednom kad se makneš iz aktivne politike. No, na moje pitanje odriče li se o time svojeg djeteta, jer je upravo on uvođenjem spina i novih modela komunikacije stvorio preduvjete da laburisti s Tonyem Blairom dodju na vlast, na kojoj su već treći mandat, nisam dobio jasan odgovor. Pa niti kasnije kada smo u čašu vina nastavili na tu temu.

O spinu i politici ću vjerujem ovdje još dosta toga napisati, ovo je samo bio kratki podsjetnik na odličan program British Councila i seminar o on line utjecaju na politiku u utorak u Sarajevu, pa ako ste u mogućnosti biti nazočni – dobrodošli, pokušat ću svoje dojmove srediti na blogu odmah po završetku konferencije. Profesor Stephen Coleman sa Sveučilišta u Leedsu jedan je od vodećih svjetskih autora po pitanju e-demokracije, o kojoj predaje širom svijeta, a ovaj utorak i u Sarajevu.

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3