Požurite po svoj primjerak knjige ‘Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave’

 

Nakon Širokog Brijega i Rijeke, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu je 24. studenoga predstavljena knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autora dr. sc. Drage Martinovića.

Osim samog autora, knjigu su predstavili direktor i vlasnik agencije Manjgura Krešimir Macan, predsjednik HUOJ-a Mario Aunedi Medek te prof. dr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

„Ono što su Luka Modrić, Mbappe i Ronaldo u svjetskom nogometu, to su večerašnji predstavljači moje knjige u području odnosa s javnošću u Hrvatskoj, ali i puno šire“, rekao je uvodno Martinović.

„Knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ je nakon knjiga „Komuniciranje jedinica lokalne samouprave s javnošću i „Mediji i promocija participacije građana u lokalnoj samoupravi“ nastavak mog višegodišnjeg znanstvenog, ali i praktičnog rada u području odnosa s javnošću i lokalne samouprave. Ponajviše sam razmišljao tijekom pisanja knjige na koji način pisati da knjiga istovremeno bude prihvatljiva studentima i predavačima na visokim učilištima, ali i izabranim dužnosnicima i djelatnicima za odnose s javnošću u jedinicama lokalne samouprave te javnoj upravi. Prema prvim reakcijama čini se da sam uspio, što me jako veseli“, dodao je Martinović tijekom predstavljanja.

Krešimir Macan je istaknuo nekoliko primjera dobre i loše prakse odnosa s javnošću u hrvatskih gradovima. „Danas djelatnici za odnose s javnošću u općinama i gradovima moraju za društvene medije raditi videa, proizvoditi sve sami, biti redakcija. Stoga je potrebno osigurati dovoljan broj ljudi i financijska sredstva što možda ne razumiju pojedini čelnici jedinica lokalne samouprave“, navodi Macan.

Mario Aunedi Medek izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska udruga za odnose s javnošću nakladnik knjige „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ 17. izdanja Biblioteke Print. „Naša se struka u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj razvija na visokokvalitetnoj razini. Za HUOJ je veoma važna i regionalna suradnja, te smo u tom smjeru prije tri godine pokrenuli međunarodnu nagradu „the! award“, koju ćemo dodijeliti na našoj konferenciji krajem ovog mjeseca“, rekao je Medek.

Prof. dr. sc. Božo Skoko se kratko osvrnuo na pojedina poglavlja u knjizi kojih je ukupno 10 napisanih na 264 stranice. „Zadnjih 10-ak godina Biblioteka PRint objavljuje knjige domaćih autora koji se vode globalnim trendovima, ali ih nastoje prilagoditi standardima koji vladaju na našem području. To su knjige prof. dr. Ane Tkalac Verčič, Ermine Duraj i našega Drage. Posebna vrijednost knjige koju večeras predstavljamo leži u činjenici da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid, s posebnim fokusom na prakse lokalne samouprave u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je Skoko.

Knjigu možete naručiti na Web stranici HUOJ-a ovdje

 

Oznake: , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3