Pregled zanimljivih linkova za 10. srpnja 2009.

Nik Titanik Pendreci

 • Opet gaf: HTV nelegalno u središnjem Dnevniku koristio kadrove konkurentske Nove TV – Vijesti.net
 • – Naime, središnji Dnevnik jučer je obrađujući temu oko splitskog gradonačelnika Željka Keruma, razgovarao sa splitskim tajkunom i vlasnikom prve fotelje Dioklecijanova grada telefonskim putem. Ništa u tome ne bi bilo čudno da u vrijeme telefonske izjave HTV nije emitirao kadrove koji pripadaju dojučerašnjoj televizijskoj kući Novak Srzić.

 • business.hr – Hloverka Novak-Srzić zbog “djeda malog Ive” odmah zvala Šprajca
 • – Glavna urednica Informativnog programa HRT-a Hloverka Novak-Srzić doživjela je neugodno iznenađenje na kraju jučerašnjeg središnjeg Dnevnika HRT-a, koji je obilježila duhovita opaska urednika i voditelja Zoran Šprajca.

 • Šprajcu prijete sankcijama zbog kadra s Nove TV
 • – Super izlika da Hloverka kazni Šprajca zbog Sanader odnosno malog Ive, a da javno kaže da je to zbog krive fotografije u pozadini s kojom Šprajc nema veze.

 • business.hr – Popijač upravi HRT-a: Ograđujemo se od mogućih posljedica
 • – Vodstvo HRT-a na sjednici je Programskog vijeća te radiotelevizije, održanoj u četvrtak, najavilo da će 2009. zaraditi čak 180 milijuna kuna manje od oglašavanja nego u 2008. godini.

 • business.hr – Hloverka brani prijenos Sanaderovog govora: Informacija je i to da nije ništa rekao!
 • – Na sjednici Programskog vijeća HRT-a, na kojoj je bilo riječi o izravnom prijenosu govora bivšeg premijera Ive Sanadera izrečenom na saboru HDZ-a, glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić izjavila je kako svojom odlukom da emitira sporni govor nije prekršila nikakav zakon.

 • Članovi programskog vijeća smatraju da se puštanjem Sanaderovog govora prekršio zakon – Vijesti.net
 • – Član Programskog vijeća Hašim Bahtijari smatra kako govor nije trebalo emitirati te da su time prekršeni Zakon o HRT-u i Zakon o elektroničkim medijima. Zaključio je kako taj govor nije trebalo emitirati, iako je to javni interes. To što Sanader u tome 50-minutnom govoru nije rekao ništa novo je za urednicu Informativnog programa isto bitno jer je i to informacija.

 • Main Page – Handbook of Journalism
 • – Everything we do as Reuters journalists has to be independent, free from bias and executed with the utmost integrity. These are our core values and stem from the Reuters Trust Principles. As a real-time, competitive news service whose reputation rests on reliability, we also value accuracy, speed and exclusivity. The way in which we, as Reuters employees, live these values is governed by the Reuters Code of Conduct. That code, with a few notable exceptions that apply specifically to journalists, governs the behaviour of all Reuters employees and is essential reading. As journalists, however, we have additional responsibilities if we are to fulfil the highest aspirations of our profession – to search for and report the truth, fairly, honestly and unfailingly.

 • Robert Gelo: Zašto globalni direktori zaziru od Interneta?
 • – Utvrđeno je da svega dva generalna direktora iz Fortune Top 100 kompanija vode svoje profile na Twitteru, vrlo popularnoj socijalnoj mreži koja velikim dijelom okuplja upravo profesionalce iz različitih industrija. S Facebookom je stanje nešto bolje no ispod svih očekivanja jer 19 Forbes Top 100 direktora ima svoje profile na najpopularnijoj svjetskoj socijalnoj mreži. Nadalje, svega je 13 top direktora otvorilo svoje profile na specijaliziranoj poslovnoj mreži LinkedIN, s time da njih pet ima samo po jedan kontakt u svome adresaru dok ozbiljni korisnici te mreže kontaktiraju sa stotinama ili tisućama ljudi.

 • Net.hr – Država prijeti prisluškivanjem – vijesti/hrvatska
 • – Naime posebne dokazne radnje, što je naziv za tajne mjere prikupljanja informacija u novom ZKP-u, mogu se primjenjivati za točno propisana kaznena djela navedena u zakonskom katalogu. U njih su svrstana nedjela korupcije i organiziranog kriminala, nedjela protiv spolnog ćudoređa maloljetnika i djece, te nedjela protiv autorskih prava, uz uvjet da su počinjena putem računalnog sustava ili mreža. Takva djela, pod koja se ubraja i skidanje pjesme ili filma s interneta, bila bi kažnjiva blagom novčanom kaznom.

  Prema novom ZKP-u, koji će u potpunosti biti primijenjen od 2011. godine, sudac istrage određuje primjenu posebnih dokaznih radnji. Može mu ih predložiti državni odvjetnik, a zakonski uvjet za njihovu primjenu je da se istraga ne može provesti na drugi način. No državni odvjetnik primjerice prisluškivanje može naložiti i usmeno, a potom pismeno dostaviti nalog.

 • Murdochovi novinari prisluškivali telefone političara i glumaca – Jutarnji.hr
 • – Britanske su vlasti pokrenule hitnu istragu optužbi da su novinari News of the Worlda koji je u vlasništvu novinskog magnata Ruperta Murdocha, prisluškivali telefone poznatih osoba, i to glumaca, političara, sportaša i modela, kako bi dobili “materijal za priče”.

 • Rončeviću kaznena prijava, Hebrang se sprema na ispriku javnosti? – Vijesti.net
 • – “NA SASTANKU koordinacije MORH-a i MUP-a na kojem su sudjelovali Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik, Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a, Tomislav Karamarko, ministar unutrašnjih poslova, i Oliver Grbić, ravnatelj policije, razgovaralo se o rezultatima istrage u slučaju MORH-ovi kamioni, a zaključeno je kako će se ići u kazneni progon odgovornih zbog štetnog ugovora iz 2004. godine”, donosi današnje izdanje Jutarnjeg lista dodajući kako kaznena prijava protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića još nije gotova, ali bi trebala biti dovršena do kraja idućeg tjedna.

 • business.hr – Hebrang pisao Jergoviću: Srbe si proglašavao genocidnim, a Tuđmana fašistom
 • – Vidim da piše Hina – nije valjda HINA prenijela ovo otvoreno pismo? Nije onda samo u HRT-u problem…
  Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru Andrija Hebrang poslao je danas otvoreno pismo Miljenku Jergoviću u kojemu kaže da ponovno izvrće odgovore koje je prije dva tjedna dao u intervjuu beogradskom listu “Ninu”, a odnose se na nove klevete iznesene u ‘Jutarnjem listu’ od 8. srpnja 2009..

 • business.hr – Posljednje upozorenje HNB-a Vladi: Hitno nam treba rebalans i bitna ušteda
 • – Savjet Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio aktualna novčana i gospodarska kretanja i istaknuo da bi što hitnije trebalo pristupiti snažnom rebalansu proračuna i bitnom smanjenju rashoda, jer svako odgađanje znači i daljnje širenje raskoraka između realno ostvarivih prihoda i dosadašnje razine javne potrošnje.

 • inVocus Media Blog June 2009
 • – The numbers are in, and 2009 has not been kind to the media so far. As advertising revenue continues to fall, the media struggles with sudden closures and cancelled launches. The troubles are reflected in the Vocus Media Database, which adds and removes major North American media outlets as launches and closures occur: television and radio shows dropped off the air, more magazines folded than launched, and many newspapers either shut their doors or went digital-only.

Oznake:
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3