Pregled zanimljivih linkova za 13. srpnja 2009.

Darko Milinović i zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

 • E-Commerce News: Business: 21st Century Alchemy: Turning Tweets Into Gold
 • – Anything as popular as Twitter, Facebook and YouTube are must be a sure moneymaker, right? That’s what investors who have poured billions into these Web 2.0 operations believe, but so far no one has come up with the magical key to unlock the vault. Maybe a subscription model would work — Warren Buffett says he’d part with $5 per month to keep watching YouTube.

 • Šeks: Kada je Sanader dao ostavku nisam se osjećao glupo, nego šokirano – Vijesti.net
 • – No, nakon nekoliko neuvjerljivih izjava Šeksa o razlozima ostavke Sanadera, voditelj Stanković izravno ga je upitao da li se osjećao glupo kada je Sanader dao ostavku, bez da je dao razloge.

  “Nisam glupo, nego šokirano!”, rekao je Šeks dodajući kako je Slovenija bila samo jedan od razloga ostavke, no opet nije mogao objasniti koji su to ostali razlozi za odlazak Sanadera. Šeks na izravan upit, kako je Sanader mogao na pola puta otići bez obrazloženja, odgovorio je kako postoje političke dionice koje su ostvarene.

 • HDZ žuri polako: Nije rebalans zec da pobjegne – Vijesti.net
 • – Taman smo se riješili Sanaderova, sada nas je zaskočio Kosoričin. Umjesto o konkretnim mjerama, zahvatima i spasonosnim rješenjima, već tjednima čitamo o tome kako je Jadranka Kosor moderna žena, uspješna ministrica i poslušna zapisničarka, pratimo njezina razmišljanja o tome što će obući za koju prigodu, kakvog se raspoloženja probudila a kakvog legla, tko ju je naljutio a tko razveselio i zašto pobogu ona rođendanska torta nije mogla proći kroz vrata. To su životni problemi koji muče ovu zemlju i ovu vlast.

 • Zbog nepodobne izjave HSS suspendirao Marijanu Petir – Vijesti.net
 • – ZBOG JAVNOG iznošenja stava da se HSS nije trebao odreći resora poljoprivrede u Kosoričinoj vladi, predsjedništvo HSS-a suspendiralo je potpredsjednicu stranke i predsjednicu zastupničkog kluba Marijanu Petir, piše Novi list.

 • Kraljica američkih političkih glupih izjava Sarah Palin ipak se ne povlači iz politike – Vijesti.net
 • – Palin je izjavila da je Amerikancima već dosta stranačke politike, a kao primjer za potvrdu te izjave istaknula je kako čak niti njezin 20-godišnji sin nije u Republikanskoj stranci. Registriran je kao “neopredijeljen” kao i njegov otac, piše Yahoonews.

 • Oslobodjenje BiH
 • – Zagađene uspomene – Piše: Miljenko Jergović – 02/06/09 11:21
  U živopisnoj povijesti srbijanskih i bosanskohercegovačkih političkih ekscentrika, nakaza, čudovišta i degenerika, nije bilo nikoga tko bi se mogao mjeriti s novoizabranim splitskim gradonačelnikom

  Ovo pričam zbog nečega neugodnog: Džirle se zadnjih dana i mjeseci sjetim kad god ugledam Željka Keruma. Taj splitski rasist, primitivac i ustaša specifičnoga pećinskog tipa, kao da je iskočio iz kakvih jasenovačkih Flinstona, također ima veliki auto, specifičan marketing i živopisni fizički izgled. On je Džirlo iz zlih vremena, fašistička varijanta nekoga ili nečega što nam je inače drago, ona vrsta ideološkoga, kulturnog i civilizacijskog otpada, koja nam, čak, može zagaditi i uspomene. Pritom, Kerum još i govori, ako se govorom može nazvati svako redanje riječi, bez obzira na to jesu li povezane veznicima i smještene u konzistentno glagolsko vrijeme. U živopisnoj povijesti srbijanskih i bosanskohercegovačkih političkih ekscentrika, nakaza, čudovišta i degenerika, nije bilo nikoga tko bi se mogao mjeriti s novoizabranim splitskim gradonačelnikom.

 • business.hr – Novak Srzić: Neću kazniti Šprajca zbog “dide malog Ive”
 • – “Na HRT-u smo registrirali i pohvale i pokude gledatelja u vezi s komentarom za koji pitate (Šprajcov komentar o Sanaderu, op.a.). To pitanje nije pokrenuto na jučerašnjoj sjednici Vijeća i pretpostavljam da neće biti dodatnih aktivnosti uz uobičajene razgovore između urednika – direktno ili u sklopu kolegija”, kazao nam je Römer, dodavši kako sumnja da će u slučaju propusta koji se odnosi na objavu sporne Kerumove fotografije, kao i Šprajcova komentara, doći do toga da se na bilo koga primjene najrigoroznije mjere.

 • Jerko Rošin: Potez Sanadera tako je genijalan da ga Hrvati ne mogu razumjeti – Vijesti.net
 • – “MISLIM da je Sanader napravio jedan genijalan potez što ga ograničenost naših spoznaja nije u stanju shvatiti”, rekao je zastupnik HDZ-a Jerko Rošin u razgovoru za Novi list odgovarajući na izravan upit novinara da li zamjera bivšem premijeru i šefu stranke odlazak s tih funkcija.

 • Moć marketinga (ili: kad Google napravi Linux distribuciju) – Internet Monitor
 • – Moć marketinga je strašna. Mnogi mlad i inteligentan inženjer, sa svojim proizvodom fantastičnih mogućnosti, pokleknuo je pred konkurentskim proizvodom, manje sposobnim ali puno više reklamiranim. Google je najavio vlastiti OS. I odmah su se svi digli na noge. Google! Onaj Google? Da, onaj Google!…

Oznake:
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3