Pregled zanimljivih linkova za 15. srpnja 2009.

20090716 VL naslovnica Damir Bajs

 • Kerumova Burana – tportal.hr /kultura/
 • – Svako Splitsko ljeto je, unatoč neverama, bilo po nečemu posebno, najavila je otvorenje te kulturne manifestacije voditeljica svečanosti Bruna Bebić. Ovogodišnju posebnost treba tek dočekati jer neveru koju su zlobnici očekivali u govoru Željka Keruma na otvaranju 55. splitskog ljeta poput protugradnih raketa raspršio je buran pljesak posjetioca te manifestacije visoke kulture, što je uslijedio nakon prve Kerumove rečenice

 • Željko Kerum na otvorenju 55. Splitskog ljeta: Umjesto Carmine Burane studio Otvorenog! – Vijesti.net
 • – “DRAGO mi je što sam ja ovdje, a što ste vi tu. Prije nego što sam došao, dobio sam dosta poruka. Kao Kerum nije iz kulture, a Splitsko ljeto je kulturni događaj, bit će problema”, započeo je svoj kratki govor Željko Kerum na otvorenju 55. Splitskog ljeta. Nervoza je, međutim, brzo nadvladana, splitski gradonačelnik pozdravio je prisutne, najavio kako će za kulturu izdvajati više nego što se dosad izdvajalo. Publici je bio simpatičan, kao i obično, vrlo iskren.

 • Kerumov govor na otvorenju Splitskog ljeta – Ante Tomić 10.5.2009
 • – Zanimljivo pročitati sada Tomića s par mjeseci distance…

 • Dnevnik.hr – VIDEO: ‘Ne znam kako ovo ide, svatko priča po 10 minuta’
 • – ‘Ja uopće ne znam kako ovo ide te hoće li i u buduće ići ovako. Pa što se sada odugovlači, svatko priča po deset minuta, postoji li neka regulativa koja kaže koliko se može odugovlačiti?’, zapitao se nervozni Kerum. O rodilištu i cesti raspravljat će se na idućoj sjednici vijeća za petnaest dana. A vjećnici će dobiti na uvid i sporni ugovor u vezi Spaladium arene, još jedne afere koja potresa grad pod Marjanom. Izvješće je zatražilo i državno odvjetništvo, a i grad će napraviti reviziju.

 • Vecernji.hr – Ministar Bajs bio protiv, a građanin Bajs za umjetnu oplodnju!
 • – Lipanj 2009. Vlada raspravlja o Zakonu o medicinskoj oplodnji. Đurđa Adlešič izlazi iz dvorane jer kao liberalka, objasnila je kasnije, nije mogla podržati toliko restriktivan i diskriminirajući zakon koji potpomognutu oplodnju brani nevjenčanim parovima. Njezin kolega, ministar turizma Damir Bajs, ostao je sjediti. Šutke je digao ruku i podržao prijedlog zakona.
  Pravo na roditeljstvo
  Ništa u tome ne bi bilo sporno da se nekoliko mjeseci prije njegova tada nevjenčana supruga nije podvrgnula tom zahvatu. Ministar Bajs podigao je ruku da zabrani ono što je on napravio.

 • Milanovićev gambit: Jak adut Jurčić žrtvovan zbog pijuna Josipovića – Nacional.hr
 • – Upravo zbog tog uspjeha, Milanović je izveo damin gambit. Usred gospodarske recesije žrtvovao je najkvalitetnijeg ekonomskog stručnjaka kojeg stranka ima kako bi pobjedu ostvario pomoću svog pijuna Josipovića. Nažalost za njega, takva taktika ne ostavlja prostora za neuspjeh. Pobjedi li Ivo Josipovića na predsjedničkim izborima, strategija će se pokazati opravdanom, no doživi li Josipović poraz, sam Milanović mogao bi biti suočen s političkim šah matom.

 • Misli li Kosor požar ugasiti kerozinom – Eukonomist
 • – Dakle, to je bio šok. Guverner Rohatinski objavio je 7. srpnja, nakon cijelog onog igrokaza oko bijega Ive Sanadera s premijerskih dužnosti, da bi fiskalni deficit ove godine mogao biti i veći od 14 milijardi kuna te da treba refinancirati 28 milijardi kuna duga. Država se ukupno mora bruto zadužiti za 42 milijarde kuna. Trećinu dosadašnjeg proračuna.

 • Pojačat ćemo pritisak na Vladu – Vladimir Ferdelji – Eukonomist
 • – Vladimir Ferdelji direktor Elektrokontakta postao je već s 33 godine, prije nego što ga je 1992. preuzeo njemački koncern EGO, i dan-danas je ostao na čelu Uprave te očito uspješne tvrtke. Aktivan u mnogim poduzetničkim udrugama koristi gotovo svako njihovo okupljanje ne bi li od Vlade tražio da napokon nešto učini kako bi pomogla posrnuloj industriji. Njega neki već proglašavaju svojevrsnim simbolom hrvatskog gospodarstva u krizi

 • Vlada (dis)kontinuiteta: Zar je Jadranka Kosor prvi puta u Banskim dvorima? – Vijesti.net
 • – Volan je u sigurnim rukama

  Ivo Sanader bio je neponovljiv iluzionist, ali ni njegova asistentica – ona koja je godinama u tom cirkuskom šatoru mahnito aplaudirala na svakog izvađenog zeca iz šešira – ne zaostaje mnogo. On nije radio ništa, a Kosorica se pravi da radi puno, da traži rješenje, sluša stručnjake i socijalne partnere, čak i da je otvorena prema opoziciji. Ali zapravo nije. Vjerojatno i na tim sastancima pozira poput “drvene Marije”, šuti i gleda u prazno kao na čuvenim pregovorima sa sindikalcima. Čeka da se nešto dogodi, samo do sebe. Vjerojatno i hoće: autobus će u punoj brzini sletjeti u provaliju. Nije ni čudo. Volan se nalazi u “sigurnim rukama” – kod onoga tko je Kosoricu uvalio u premijersku fotelju.

 • Net.hr – Stigao nasljednik Susan Boyle! – film-glazba-tv
 • – Nakon legendarne Su Bo, popularni reality-show Supertalent izrodio je još jednu zvijezdu, ovoga puta američku. Pogledajte kako je neugledni farmer bacio strogi žiri na koljena.

 • Facebook Announces The 250 Million User Milestone
 • – With the company surpassing 225 million users just a few months ago, the company is well on track to surpass 300 million before the year is over. With a new round of funding and some employees who have decided to take up DST on their cash offering, Facebook is on track to continue its global expansion over the coming months and hopefully years.

 • Banka.hr – Mađarska pomaže građanima plaćanje hipoteka
 • – ‘Premosna pozajmica’ sa zaleđem državnih garancija daje dužnicima dovoljno prostora da se snađu, dočekaju kraj krize i, naravno, pri tome ne izgube dom. Mjera je primjenjiva na sve ugovore o hipotekarnim kreditima sklopljene prije 30. lipnja ove godine. Trajati će do 30. lipnja 2010. godine.

 • Net.hr – Bajs se kiti tuđim perjem – vijesti/hrvatska
 • – Sršen se i pismenim putem zahvalio na predstavljanju ideje i koncepta, ali, unatoč naknadnim povremenim kontaktima na tu temu, nije pokazao daljnji interes za njihovu realizaciju.

  Ništa strašno, zaključeno je u Albatros mediji, ni prva ni zadnja dobra ideja iz kreativne radionice agencije koja nije “prošla” kod (potencijalnog) klijenta.

  Međutim, pola godine kasnije agencija Albatros media iz novina saznaje da je ideja ipak ‘prošla’ u okviru Akcijskog plana hrvatskog turizma, ali je u međuvremenu ‘mutirala’ i pojavila se u prilično izmijenjenom obliku, zadržavši neke bitne odrednice i, naravno – naziv.

Oznake:
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3