Pregled zanimljivih linkova za 17. srpnja 2009.

Darko Milinović

 • Vecernji.hr – Prevara: Zakon o umjetnoj oplodnji je ipak ostao isti!
 • – Iako nije potvrđeno, iz toga proizlazi da će nevjenčani parovi svoj status dokazivati uz pomoć svjedoka, baš kao što se u bivšoj državi dokazivao borački status.

  Priča o dvostrukim kriterijima ministra Bajsa oko umjetne oplodnje bila je tema ankete na vecernji.hr. Rekordan broj klikova (više od 23.000 u manje od 24 sata, što je peterostruko više od redovnih anketa) ispostavio se kao hakerski napad. Zbog toga danas ne objavljujemo rezultate. Otkrili smo da je s nekolicine IP adresa zabilježeno po nekoliko stotina klikova, sa svake na isti odgovor. Neki su korisnici išli u toliku krajnost pa su pribjegli i hakerskim metodama te postavili skriptu koja je tijekom cijele noći ‘klikala’ po anketi. Velik broj tih automatskih odgovora na pitanje “Smatrate li etičnim postupak ministra Bajsa?” glasio je DA. No, duplih glasova bilo je i na odgovoru NE, ali puno manje. Vecernji.hr već godinama objavljuje ankete u dobroj vjeri i sustav je postavljen tako da korisnik može samo jednom glasovati. Zbog hakerskog upada Večernji list pokrenuo je istragu. Rezultate istrage ćemo objaviti u javnosti.

 • Svi protiv HDZ-a, srušen Zakon o umjetnoj oplodnji – Jutarnji.hr
 • – Prema situaciji kakva je bila danas poslijepodne, zakon bi mogao dobiti najviše 71 glas: 66 HDZ-ovih, četiri manjinaca i eventualno jedan iz HSS-a, onaj Marijane Petir
  – Pravo na medicinsku oplodnju, sukladno novom zakonu imati će, osim vjenčanih, i nevjenčani parovi koji u izvanparničnom postupku dokažu
  da zajedno žive više od tri godine. Iznimka će biti izvanbračni parovi koji su kraće u vezi, ali već imaju zajedničko dijete.

 • Koalicijski partneri ruše HDZ-ov zakon o umjetnoj oplodnji – Vijesti.net
 • – “SREDNJOVJEKOVNI” Zakon o medicinsko potpomognutoj oplodnji kojeg žestoko forsira Darko Milinović uskoro bi se trebao naći u saborskoj proceduri, ali kako stvari sada stoje, šanse da će HDZ dobiti dovoljno glasova potpore su minimalne. Đurđa Adlešić iz HSLS-a nikad nije skrivala da prezire zakon koji umjetnu oplodnju dopušta samo bračnim parovima, sličan stav ima i Milorad Pupovac iz SDSS-a, a danas su se na noge podigli i članovi najvećeg HDZ-ovog koalicijskog partnera HSS-a.

 • ‘Imamo koaliciju i sad smo spremni smijeniti HDZ’ – Jutarnji.hr
 • – Svi stranački čelnici tvrde da se o foteljama na Kastvu nije razgovaralo. – Rekao sam Zoranu da možemo razgovarati o svemu, samo ne o foteljama, jer bi to u startu uništilo smisao ove koalicije – tvrdi Kajin. Ali sudeći po Čačićevim riječima, “o budućim poslovima u Vladi i ne treba govoriti, to je tehnička stvar, zna se tko što može raditi”.

 • Koristan potez oporbenih čelnika koji još uvijek ne znači mnogo – Jutarnji.hr
 • – Posve je nevjerojatno da je jedan od sudionika kastavskog sastanka izjavio kako će opoziciji vlast pasti u naručje. Takva razina političkog amaterizma i uobraženosti ne smije se tolerirati. Oporbene stranke moraju shvatiti da HDZ ima fiksno i vrlo brojno biračko tijelo: HDZ ni na jednim izborima neć dobiti manje od dvadeset ili dvadeset i pet posto glasova, a za očekivati je da će dobiti i više, neovisno o Sanaderovu debaklu, i o činjenici da u ovom trenutku zemljom ne vlada baš nitko.

 • HSLS i SDSS ne isključuju suradnju s oporbom “iz Kastva”, HSS ostaje uz HDZ – Vijesti.net
 • Ljevicu u Hrvatskoj može povezati samo strana ili viša sila – Vijesti.net
 • – Njih može ujediniti jedino strana sila ili viša sila. Strana – američka – sila “zalijepila” je čuvenu oporbenu koaliciju 1999. godine, po formuli 2+4. Alkemičari iz IRI-a skrojili su odnose u skladu sa svojim anketama. Ivica Račan i Dražen Budiša, plus podrška iz HNS-a, IDS-a, HSS-a i LS-a, takozvane Porečke skupine. Poreč, Kastav, kužite?

 • Jadranka Kosor kao Big Mamma – Jutarnji.hr
 • – Prestanak hladnog rata između dviju najjačih stranaka, kojemu je warlord bio premijer Sanader, mnogi su spremni vidjeti kao uvod u stvaranje velike koalicije. U neizvjesnim vremenima, kažu, nužno je glave držati skupa. Hrvatskoj je potrebno okupljanje svih koji mogu pomoći, bez obzira na politička uvjerenja i stranačku pripadnost. Usto, samo jaka vlast može izvesti sve što će biti neminovno.

 • Adio luzeri, odo’ ja na krstarenje: Kako je građanin Ivo uvalio ‘bananu’ Jadranki Kosor – Nacional.hr
 • – Netko komu je doista stalo do države koju je vodio šest godina ponašao bi se drukčije i kudikamo samozatajnije. Jer zbog njegovih krivih odluka deseci tisuća hrvatskih građana već su završili na burzi rada, a, po svemu sudeći, ista sudbina čeka još dosta njih. S tim da će te nove divizije nezaposlenih primati približno 20.000 kuna godišnje – otprilike koliko građanin Ivo Sanader dobiva svaki mjesec, i to u slučaju rezanja dužnosničkih mirovina.
  U slučaju građanina Sanadera, banana je za sve druge, a za njega je krstarenje.

 • Vecernji.hr – Ivo Sanader na jahti u vlasništvu sina smijenjenog šefa službe 112, news, hrvatska
 • – “Malo vitra”, 18-metarska jahta za iznajmljivanje, za koju mediji tvrde da se na njoj odmara bivši premijer Ivo Sanader, u vlasništvu je tvrtke za usluge i promidžbu Pomilon Nevena Poldrugača – zeta Sanaderova ponajboljeg zagrebačkog prijatelja Marija Zubovića.
  – – Zvonite na Poldrugač – dodaje dok brže-bolje za sobom zatvara vrata. Susjedi kažu da tu žive Neven Poldrugač i njegova supruga Martina, Zubovićeva kći. Potvrđuju da je Nevenov otac Đuro Poldrugač, donedavni šef Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji se “proslavio” izjavom da je 2007., nakon stravične tragedije na Kornatu, požarna sezona bila – uspješna.
  Otvaraju te rodbinsko-prijateljske veze prostor za ponovna nagađanja da Poldrugač nije s mjesta šefa DUZS-a “odletio” odmah nakon stradanja vatrogasaca na otoku jer ga je štitio, kako se tada nagađalo, “netko moćan”. Tko, nitko nikada nije javno izgovorio.

 • Josipović bi mogao postati dobar kandidat – Jutarnji.hr
 • – I dok je, dakle, Josipovićeva pobjeda na SDP-ovim izborima krajnje očekivana, njegove su šanse da se useli na Pantovčak posve neizvjesne.

 • Najviše vremena na Facebooku :: Vijesti @ Bug Online
 • – Najviše vremena provodi se na Facebooku, pokazalo je istraživanje tvrtke Nielsen Online. Prema statistikama koje se odnose na SAD, svaki je korisnik tog servisa tokom lipnja na njemu prosječno proveo četiri sata i 40 minuta. Tokom svibnja prosječno vrijeme je iznosilo znatno manje – tri sata i 12 minuta.

Oznake:
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3