Pregled zanimljivih linkova za 9. srpnja 2009.

 

– Prilog je završio rečenicom: “Bio pomorac ili ne, dida će maloga Gabrijela sigurno naučiti najvažniju lekciju da kapetan na brodu koji tone zadnji ostaje”. Zoran Šprajc nije se mogao suzdržati komentara te je na to kazao: “Dida malog Ive čini se da svome unuku o tome ništa nije rekao”. Potom je Dnevnik odjavio. Šprajc je otprije poznat po “slobodnijem jeziku” tijekom vođenja središnje informativne emisije na HTV-u. Lani je komentirao rezultate poslovanja Plive. Tjedan dana nije smio uređivati “Dnevnik”.

– POZNATI sukomentator sa HTV-ovih prijenosa skijaških natjecanja Dag Modrić koji je prebolio svinjsku gripu ispričao je za Index kako je priča o “opakom virusu” H1N1 samo propaganda kako bi se prodali skupi lijekovi.

– Brojke su potvrdile – pogreb kralja popa Michaela Jacksona jedan je od najvećih događaja u povijesti interneta. Samo na stranici CNN-a prijenos uživo pogledan je 9,7 milijuna puta.

Iako u puno manjem razmjeru, slično je bilo i na portalu Jutarnji.hr koji je za pogreb Michaela Jacksona napravio specijal stranicu na kojoj ste mogli pratiti prijenos uživo.

– Gradonačelnik Splita Željko Kerum sasvim sigurno je najbogatiji dužnosnik u Hrvatskoj sudeći prema imovinskoj kartici koju je predao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa.

– Ima nade:-)

– Sve to ne znači da Sanaderova interakcija s medijima nije bila intenzivna. Ali je bila pozadinska. Umjesto s novinarima, premijer je preferirao kontakte s vlasnicima medija. U novinarskim redovima vlada uvjerenje da je njegov svileni stisak bio efikasniji od Tuđmanova. Jer, u vrijeme Franje Tuđmana postojali su rezolutni antituđmanovski mediji. Kako je sada već bivši premijer oblikovao medijsku situaciju pokazuje i svježi ispad nacionalne javne televizije, koja je, kršeći zakonske norme, našla potrebnim izravno prenositi njegov govor na HDZ-ovu saboru, čak je kritiku takve odluke bezobrazno proglasila nedopustivim pritiskom. Općenito, po medijske slobode u Hrvatskoj Sanaderovo je odstupanje jako dobra vijest.

– PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je izjavio kako kandidaturu bivšeg premijera Ive Sanadera za njegovo trenutačno radno mjesto ne bi mogao podržati zbog načina na koji je ovaj odstupio sa čela Vlade.

Predsjednik Mesić nije zadovoljan niti prijenosom govora Ive Sanadera sa 13. Općeg sabora HDZ-a na HTV-u te je taj potez javne televizije nazvao neozbiljnim. “Javna televizija prenosila je govor čelnika jedne političke stranke u cijelosti. To se ne bi moglo dogoditi ozbiljnim institucijama. To su primjese vremena kada se moglo utjecati na rad medija”, rekao je Mesić.

Oznake: ,
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3