Premijeru znate li vi koliko košta litra mlijeka? Odnosno kad političari prolupaju:)

‘Ovako, prije svega danas nismo došli ovdje da bismo se međusobno provocirali, to je jedno, a drugo, ima još novinara, pa neka i oni pitaju. Nemam namjeru intervenirati, ali nije u redu da samo vi postavljate pitanja. Ima tu kolega novinara, a vi već postavljate šesto pitanje’, rekao je premijer Ivo Sanader novinarki Nove TV Ivani Pezo. Inače poznat po dobroj samokontroli, nikome nije jasno što se premijeru dogodilo.

Na upit novinarke Nove TV mogu li hrvatski radnici živjeti od svojeg rada i zna li koliko danas u Hrvatskoj stoji litra mlijeka, premijer Sanader izbjegavao je odgovor. Optužio je novinarku da je došla provocirati pitanjma i kvariti proslavu obilježavanja Bljeska. Za razliku od premijera, Mesić se nije oglušio na pitanje te je izjavio da misli kako litra mlijeka stoji između pet i šest kuna.
Na pitanje postavljeno ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku o Joci Amsterdamu, premijer Sanader nije dopustio ministru da odgovori, već je stao između njega i novinarke rekavši kako ‘Nema namjeru intervenirati’, ali nije u redu da se postavljaju pitanja koja je premijer protumačio kao provokaciju. ‘To mi je jako žao. Ovdje ste došli provocirati’, rekao je premijer Sanader.

Ako se zna da je nedavno druga novinarka Nove TV Sabina Tandara postavila famozno pitanje – “Vlada li Hrvatskom mafija Premijeru Sanader” – reakcija ne čudi:-)

Nije premijer jedini. U klubu onih koji su izgubili kontrolu našli su se mnogi. I predsjedniku se itekako znalo zalomiti. ‘Jel’ se slažete? Ne slažete? Pa što onda to pitate!’, rekao je jednom prilikom predsjednik Stjepan Mesić. ‘Čim jedan Srbin bude pomilovan afere se povlače zato što vaši urednici to žele’, rekao je Mesić drugom prilikom. Luka Bebić koji je poludio kada su se novinari dotaknuli visine plaća saborskih zastupnika. ‘Nećete odgovornost, hoćete samo pisati što vas je volja’, rekao je Bebić.
No definitivni rekorder po nekontroliranim ispadima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. ‘Kao Boga vas molim nemojte uznemiravati javnost bez razloga, ako su moji kolege krivi snosit će posljedice, jel’ ok?’, samo je jedan od brojnih Bandićevih ispada. Ovakav način komunikacije s medijima nije karakterističan samo za Hrvatsku, i u svijetu je to učestala praksa. Ali za razliku od svijeta, hrvatski novinari nikad nisu doživjeli ispriku. (izvor dnevnik.hr)
Izgleda da se novinari dnevnika Nove TV jedini usude ponekad upitati ponešto što je drugim zabranjeno:-)
No da se ovih dana i drugima događaju ispadi provjerite ovdje – Britanski ministri potrošili 30.000 funti kako bi naučili izbjegavati novinarska pitanja i Britanski premijer “pukao” i izvikao se na novinara? ili u originalu Revealed: How Gordon Brown threw a tantrum during a TV interview – and had to be soothed by Lord Mandelson

Kliknite na link na kraju za više tekstova na temu javni nastup.

Ako vijesti iz Manjgure želite primati e-mailom pretplatite se ovdje – upišite e-mail adresu i ponuđeni antispam kod, te potvrdite da ste vlasnik adrese klikom na link za potvrdu koji će vam biti poslan na upisanu e-mail adresu.

Lokalni izbori 2009

↑ Kliknite ako želite rotator i na Vašim stranicama

Oznake: ,
Pročitajte i…
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3