Roditelji na Facebooku – prijatelji ili ne?

Jeste li ikada imali priliku susresti svoje roditelje na društvenim mrežama? Vjerujem da ste  se mnogi od vas suočili s onim groznim trenutkom kada ste posjetili svoj profil na Facebooku, a tamo vas je dočekao zahtjev za prijateljstvom odaslan iz susjedne sobe. Da, istina je, mame i tate su na Facebooku i mi to jednostavno ne možemo spriječiti.

14697904421_600cd23749_o

Proveo sam sate i sate uvjeravajući svoju staru da joj profil na Facebooku ne treba, ali pritisak nekih njezinih informatički progresivnijih vršnjakinja jednostavno je bio prejak i sad imam svojeg vlastitog virtualnog uhodu. Što je, tu je, postavke privatnosti na maksimum i moli se svevišnjem da ipak nešto ne prođe do njezinog profila. Nije da imam tko zna kakve eksplicitne fotografije ili informacije na svom profilu, ali tko zna što bi jedna gospođa u svojim 50-ima mogla smatrati prikladnim, a što ne. U svakom slučaju, odlučio sam ne riskirati i uporno stišćem “ignore”.

Uglavnom, infografika Education Database Onlinea o Facebook navikama naših staraca otkriva kako roditelji najčešće koriste najveću društvenu mrežu na svijetu kako bi pratila svoje potomke. Primjerice, 43 % od svih ispitanih roditelja provjerava profile svoje djece svakodnevno pa bi većina korisnika možda trebala dobro razmisliti prije nego što se sprijatelji sa svojim starcima na društvenim mrežama. Ili barem paziti što stavljaju na zid.

Roditelji na facebooku infografika

Oznake: , , , ,
Pročitajte i…
Kategorije
Pretraži blog po ključnim riječima
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 2 3